23948sdkhjf

Vindmøller kan stå på Avedøre Holme

Hvidovre Kommune foreslår, at København og Hofor i stedet kan opstille de store vindmøller på Avedøre Holme
Hvidovres borgmester, Helle Adelborg (S), er jublende glad men ikke hoverende over, at Natur- og Miljøklagenævnet har givet Hvidovre Kommune og andre klagere ret i, at der ikke kan opstilles fire kæmpe vindmøller på Vestamager blot halvanden kilometer fra Hvidovres strandlinje.

”Vi er ikke imod grøn energi og imod vindmøller, men vi skal passe på vores få grønne områder. Derfor er jeg meget, meget glad for klagenævnets afgørelse. Vi har i kommunalbestyrelsen været enige og har stået skulder ved skulder med de grønne organisationer og en grundejerforening. Vi har et unikt kystnært område, og det ville have været umådelig trist, hvis det var blevet ødelagt. Jeg har da bestemt tvivlet på, om vi fik medhold, men det gør kun glæden over den rigtige afgørelse endnu større”, siger Helle Adelborg.

Borgmesteren har personligt prioriteret kampen mod vindmøllerne meget højt, og hun satte derfor en halv dag af, da Natur- og Miljøklagenævnets ni medlemmer i begyndelsen af marts var på besigtigelse i de kystnære områder i Hvidovre, som møllerne ville påvirke.

Alternativ placering

Borgmesteren understreger, at hun og kommunalbestyrelsen ikke er imod vindmøller og har undervejs tilbudt Københavns Kommune alternativ placeringer.

”Vi har foreslået, at møllerne eventuelt kunne opstilles på Avedøre Holme, hvor der i forvejen står tre store møller. Det har København imidlertid ikke været interesseret i, fordi man ville have møller indenfor egen kommunegrænse. Vores tilbud står ved magt, og der er dialog med Hofor, Københavns Kommune og lodsejerne på Avedøre Holme”, siger borgmesteren.

Teknik- og miljøborgmester i København Morten Kabell (EL) siger, at han er glad for, at Hvidovre Kommunes tilbud står ved magt. Han ser frem til et samarbejde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125