23948sdkhjf

20.000 nye arbejdspladser i København de næste fem år

Det skal være lettere at drive virksomhed i Københavns Kommune, lyder et af målene med ny erhvervs- og vækstpolitik
Det skal være lettere at starte og drive virksomhed i København, og der skal frem mod 2020 skabes 20.000 nye private arbejdspladser i kommunen.

Sådan lyder nogle af overskrifterne i et forslag til erhvervs- og vækstpolitik frem mod 2020, som et stort politisk flertal fremlægger i Borgerrepræsentationen i København i aften.

Der skal imidlertid være tale om en bæredygtig vækst. Det forventes derfor, at de københavnske virksomheder skal bidrage til at sikre udviklingen af København som en grøn, rummelig og mangfoldig storby ved at tage socialt ansvar, bidrage til et bedre miljø og til at sikre ordentlige arbejdsvilkår.

Med erhvervspolitikken anerkender politikerne, at kommunen har en vigtig rolle i at skabe rammerne for, at virksomhederne oplever, at det er let at drive virksomhed i København, og at der er mindst muligt administrativt bøvl.

Det foreslås, at man etablerer Københavns Erhvervshus, der skal tilbyde såvel digital, telefonisk som fysisk indgang for alle virksomheder i kommunen med åbningstid fra kl. 8 til 22. Desuden skal sikres en mere koordineret sagsbehandling, hvor der er klar forventningsafstemning og dialog med virksomhederne om, hvornår de kan forvente svar og hvilke typer af oplysninger, der skal indsendes.

Bæredygtig udvikling

Med erhvervspolitikken indføres en række konkrete resultatmål. Der skal således frem mod 2027 årligt opføres i gennemsnit 200.000 etagemeter til erhvervsbyggeri. Det skal sikre, at det er muligt at fastholde og lokalisere mange typer erhverv.

Samtidig skal der arbejdes på at gøre København CO2-neutral i 2025 og forbedre fremkommeligheden i byen.

Ikke bare byudviklingen skal ifølge planen være bæredygtig. Det skal også arbejdsmarkedet, hvor kommunen lægger op til samarbejde med brancheorganisationer, virksomheder og lokale boligforeninger om at oprette flere private praktik- og lærepladser, ligesom kommunen skal understøtte virksomheder i at udvikle en mangfoldig medarbejderstab.

Erhvervs- og vækstpolitikken er blevet til i dialog med Københavns Erhvervsråd og en række organisationer og virksomheder.

FAKTA
Københavns nye erhvervspolitik satser blandt andet på
at forbedre fremkommeligheden
skabe plads til forskellige typer virksomheder
skabe nem indgang til kommunen
øge digitaliseringen
styrke dialogen med virksomhederne
skabe bedre rammer for høj vækst i eksisterende firmaer
styrke Københavns internationale tiltrækningskraft
at bruge kommunens indløb til at fremme samfundsansvar
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235