23948sdkhjf

Nu mister endnu flere Dong-medarbejdere jobbet

Det skandaleramte energiselskab skal angiveligt fyre endnu 80 medarbejdere efter bragende underskud.
Knap har den statsejede energigigant Dong offentliggjort sit nedslående årsregnskab for 2012, før nyheden om en ny fyringsrunde i koncernen rammer medarbejderne.

Denne gang er det Dong Energys tabsplagede division Energy Markets, der står for skud, skriver business.dk.

Ifølge netavisen koster Dongs store spareproces nu omkring 80 medarbejdere jobbet. Det svarer til omkring hver fjerde stilling i den 324 mand store division.

- Energy Markets er og vil fortsat være en central del af Dong Energys forretning. Men vi er nødt til at sikre, at det også fremover er en profitabel del af forretningen, forklarer koncernchef Henrik Poulsen ifølge business.dk på Dongs intranet.

- I oktober viste regnskabet for de første ni måneder af 2012 med al tydelighed, at der er behov for at rette op på økonomien. Derfor har vi arbejdet på en restrukturering, der betyder, at forventeligt 80 stillinger nedlægges i Energy Markets, skriver han videre.

De berørte medarbejdere modtager efter planen besked inden påske.

- Det er vores opgave at gennemføre de nødvendige ændringer, for at Energy Markets igen kan bidrage positivt til selskabets vækst, skriver koncernchefen.

Energy Markets, der står for engroshandel med gas og el samt optimering og afdækning af energiporteføljen, fik et voldsomt driftsunderskud på 4,6 milliarder kroner i 2012.

I efteråret varslede selskabets ledelse omkring 600 fyringer. Og onsdag løftede Dong sløret for et tungt årsregnskab for 2012 med et underskud på hele fire milliarder kroner.

Samtidig var det skandaleramte selskabs gæld vokset med 9,9 milliarder kroner i løbet af året og udgjorde skyhøje 33,5 milliarder kroner ved udgangen af 2012.

Det forgangne år har med direktørfyringer, interne undersøgelser af lønforhold og et større frasalg været et særdeles turbulent år for Dong.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125