23948sdkhjf

Erhvervslivet kæmper stadig i krisens dødvande

Erhvervslivets forventninger til den kommende tid er ikke gode - det er svært at slippe krisen, viser nye tal.
Virksomhederne har fortsat svært ved at lægge krisen bag sig. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at erhvervstilliden inden for industrien, serviceerhvervene og byggeriet alle faldt i februar.

Cheføkonom i Nordea Helge J. Pedersen siger, at det ikke er godt nyt for arbejdsmarkedet.

- Erhvervslivet har fortsat svært ved at komme ud af krisen, arbejdsmarkedet risikerer dermed fortsat at ligge underdrejet over kommende måneder, siger han.

Chefkonsulent i DI Allan Sørensen vurderer, at forventningerne er meget afdæmpede de kommende måneder.

- Vi befinder os i et økonomisk dødvande hvor forventningerne til de kommende måneder er meget afdæmpede, siger han.

- Byggeriet og serviceerhvervene har fortsat negative forventninger til de kommende måneder, mens fremstillingsindustrien er de mest optimistiske med forventninger lige over nulpunktet, siger Allan Sørensen.

Både internationalt og herhjemme har efterspørgslen været svag over den seneste periode.

- Det er afgørende, at vi bliver mere konkurrencedygtige så vi kan hjemtage nogle ordrer til dansk erhvervsliv og få gang i økonomien, siger Allan Sørensen.

Økonom I Danske Bank, Jens Nærvig Pedersen, siger, at udgangspunktet ikke er det bedste med et skidt 2012 og svage konjunkturbarometre, der ikke giver håb om fabelagtig start på 2013.

- Det får os dog ikke til at ændre forventningen om, at den økonomiske tilbagegang fra sidste år vil blive vendt til en svag økonomisk fremgang i år, siger Jens Nærvig Pedersen.

S-R-SF-regeringen fremlagde tirsdag en konkurrencevækstpakke med blandt andet lettelser af selskabsskatten samt en række afgifter, der skal skabe mere vækst og flere arbejdspladser i det private erhvervsliv.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093