23948sdkhjf

Transportminister: Endnu ingen aftale om Storstrømsbroen

Transportminister Henrik Dam Kristensen afviser enighed om, hvordan Storstrømsbroen skal finansieres.
Regeringen og oppositionen forhandler stadig om, hvordan Storstrømsbroen skal finansieres.

- Der er endnu ikke enighed om at anvende fire milliarder kroner fra Infrastrukturfonden, hvis parterne ikke finder pengene andetsteds.

Det siger transportminister Henrik Dam Kristensen (S) efter onsdagens møde med forligspartierne.

Han kan ikke bekræfte oplysninger i flere sjællandske medier om, at der stort set er enighed om at godkende byggeriet af Storstrømsbroen.

- Nej, det kan jeg ikke. Men jeg kan bekræfte, at vi har haft et rigtig godt møde. Vi er inde i et forhandlingsforløb. Jeg håber og tror, at vi finder en fornuftig løsning - også når det gælder Storstrømsbroen, siger Henrik Dam Kristensen.

Derimod siger Flemming Damgård Larsen (V) fra Folketingets Transportudvalg til folketidende.dk, at "kompromiset består i, at hvis vi ikke finder pengene andre steder, så bruger vi de knapt fire milliarder fra Infrastrukturfonden."

Regeringen vil betale broen med 3,9 milliarder kroner fra Infrastrukturfonden, men det er oppositionen imod.

- Der er ikke noget på plads, før vi er færdige med forhandlingerne, og vi er ikke færdige med forhandlingerne. Det tror jeg, de bliver i de kommende uger siger Henrik Dam Kristensen.

Regeringen og oppositionen forhandler ifølge Ritzaus oplysninger ikke blot om Storstrømsbroen, men trafikprojekter for i alt 11 milliarder kroner.

De forhandler videre i uge 11 efter Folketingets mødefri uge.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094