23948sdkhjf

Entreprenører skal finde hinanden

Femern A/S udarbejder vejledning som kan være relevante for underleverandører til milliardkontrakterne
Det skal være lettere for de mange entreprenører og leverandører, som håber at få lunser af milliardinvesteringen i Femern-forbindelsen.

Et nyt initiativ fra Femern A/S skal derfor gøre det nemmere for hovedentreprenører og underleverandører på det kommende Femern Bælt-byggeri at finde hinanden. Det skriver Femern A/S i et nyhedsbrev, der udkommer i dag.

- Det er store og internationalt sammensatte entreprenørkonsortier, der konkurrerer om at vinde kontrakterne på verdens længste sænketunnel. De vil i et vist omfang kunne stille med eget mandskab og materiel på anlægsprojektet, men de har også brug for underleverandører i nærområdet, det vil sige fra hele Danmark og fra Nordtyskland. Vi forventer derfor, at konsortierne allerede i tilbudsfasen vil undersøge, hvilke opgaver, de med fordel kan købe hos de mindre og mellemstore virksomheder, der har forberedt sig på at kunne blive underleverandører. Som bygherre kan vi naturligvis ikke påtage os at formidle direkte kontakt mellem parterne, men vi kan gøre det nemmere for dem at finde hinanden, siger teknisk direktør i Femern A/S, Steen Lykke.

Vejledning på vej

Femern A/S har netop udarbejdet en vejledning, der beskriver konkrete opgaver, som kan være relevante for underleverandørerne. Det kan for eksempel være inden for stål- og svejsearbejde, levering af maritimt materiel eller tjenester indenfor vagtvirksomhed og catering. Med vejledningen kan de mindre og mellemstore virksomheder danne sig et overblik over deres muligheder, og samtidig får de for første gang direkte kontaktinformation til de internationale entreprenørkonsortier, der er i gang med at udarbejde tilbud til Femern A/S.

I foråret 2014 åbner Femern A/S en særlig hjemmeside, der vil fungere som en markedsplads. På hjemmesiden får underleverandørerne mulighed for at beskrive, hvad de kan tilbyde, og dermed kan der hurtigt og effektivt skabes kontakt mellem parterne, så snart behovet opstår hos entreprenørkonsortierne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11