23948sdkhjf

Flere skal byde med på stort sygehusbyggeri

DNU i Aarhus ændrer udbudstrategi for at få større konkurrence om byggeriets største kontrakter
Det Nye Universitetshospital (DNU) i Aarhus er nu klar til at udbyde det allerstørste byggefelt og dermed de største kontrakter på det samlet set godt seks mia. kroner store hospitalsprojekt.

Projektorganisationen ændrer samtidig på sin udbudsstrategi, idet man som noget nyt vælger at offentliggøre udbuddet på engelsk samt bryde udbuddet op i flere entrepriser.

- Vi føler ved de hidtidige licitationer, at der ikke har været tilstrækkelig bred konkurrence med hensyn til antallet af deltagere, hvorimod vi har fået vores ønsker indfriet hvad angår pris. Vi vil med andre ord gerne have flere interesserede, siger byggechef Søren Kaae Overgaard.

Udbuddet gælder det byggefelt som kaldes S2, som er det andet byggefelt i det sydlige af DNU-byggeriets to byggespor. Det er på knap 39.000 kvm og indeholder behandlings- og sengebygninger i fra fire til otte etager. Den samlede kontraktsum på S2 forventes at komme til at ligge et sted mellem 700 og 800 mio. kroner.

Når dette udbud offentliggøres på engelsk sker det naturligvis for at gøre udenlandske entreprenør- og byggevirksomheder interesserede. Samtidig opdeles den store apteringsentreprise i tre fagentrepriser, nemlig aptering, gulventreprise og malerentreprise.

Bredere konkurrence

- Begge tiltag sker for at gøre flere virksomheder interesserede i at være med til bygge for os og få en bredere konkurrence. Vi har på de hidtidige prækvalikationer kunnet se, at det kun er de helt store entreprenør- og byggevirksomheder, der byder ind. Vi vil med den ændrede udbudsform gerne sende et signal til mellemstore virksomheder om at tænke lidt utraditionelt og gå sammen i konsortier. Samtidig bør opdelingen af apteringsarbejdet i tre entrepriser give flere gulv- og malervirksomheder mulighed for at være med, siger Søren Kaae Overgaard.

Ud over de tre nævnte entrepriser udbydes S2 i yderligere to entrepriser, dels råhus og lukning, dels teknik og installation.

Frist 11. april

Selv om udbudsbekendtgørelsen sker på engelsk, ligger der dog en dansk oversættelse på EU-Supply.com, hvor alle DNUs udbud offentliggøres.

- Hvis der er nogen, der bliver i tvivl under udfyldelsen af udbudsmaterialet, så vil vi naturligvis gøre, hvad vi kan for at hjælpe firmaerne frem til en korrekt udfyldt prækvalifikationsansøgning, siger udbudskoordinator Birgitte Møller, Rådgivergruppen DNU.

I øvrigt kan prækvalifikationsansøgningerne afleveres på både dansk, engelsk og tysk.

Sidste frist for at anmode om prækvalifikation er den 11. april, Der ventes byggestart i november i år.

I øvrigt er byggefeltet N4 på 18.500 kvm netop nu i udbud med frist på anmodning om prækvalifikation 5. marts.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094