23948sdkhjf

Arkil og Greve stifter nyt vej- og parkselskab

Byrådet i Greve har sagt ja tak til Arkils bud. Det betyder, at et offentlig-privat selskab nu skal varetage kommunens park- og vejopgaver
Det kommunale Park & Vej i Greve Kommune bliver erstattet af et nyt selskab, som er halvt offentligt og halvt privat ejet.

- Vi har valgt at tage imod Arkils tibud, og nu går vi i gang med at oprette selskabet. Det har vi afsat et halvt år til. Selve overdragelsen skal ske 1. juli, fortæller Hans Barlach (K), borgmester i Greve Kommune.

Det nye OPS-selskab skal dels varetage en række driftsopgaver for kommunen, dels byde på udbudte opgaver i Greve og andre kommuner.

- Inden for det næste år udbyder vi en portefølje for knap 12 mio. kroner, og her skal selskabet byde på lige vilkår med andre virksomheder. Vi har valgt at gøre det på den måde for at tilgodese de mindre firmaer, siger Hans Barlach.

OPS-kontrakten varer fem år med mulighed for forlængelse i to gange to år.

Krævet papirarbejde

Dansk Byggeri har tidligere meldt ud, at Greve Kommune var på afveje for skattekroner og kaldt forslaget om et OPS-selskab for en overflødig konstruktion, der er juridisk og økonomisk tung samt uattraktiv for de private virksomheder, blandt andet fordi aktiefordelingen er 50/50.

Til spørgsmålet om, hvorvidt Greve Kommune ser det som en sejr over Dansk Byggeri, at selskabet nu bliver en realitet, siger Hans Barlach:

- Det handler ikke om, hvem der har ret eller ikke har ret. Selvfølgelig har der været mere papirnusseri. Det er der, når man tænker nyt og ikke går i andres fodspor. Og som jeg har sagt før, vil bestyrelsesformanden, som kommer fra den private part, havde den afgørende stemme ved stemmelighed.

På privat overenskomst

Ved oprettelsen af det nye selskab skal der virksomhedsoverdrages omkring 35 til 40 kommunale medarbejdere. I det oprindelige udbud var det meningen, at den kommunale overenskomst skulle gælde for selskabet, men det er blevet ændret under forhandlingerne med Arkil.

- Det nye er, at de ansatte i selskabet kommer til at være på privat overenskomst og ikke KL’s overenskomst. Det har vi valgt at gøre for at få priserne ned i et andet leje, forklarer Hans Barlach.

Det har inden avisens deadline ikke været muligt at få en kommentar fra Arkil.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094