23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION MIDTJYLLAND

ANLÆGSARBEJDE - STRUER: Struer Byråd har i forbindelse med budgetvedtagelsen for 2014 besluttet at afsætte midler i 2014 til at færdiggøre Anlægstorvets fodgængerareal.

Renovering af parkeringspladsen og Smedegade er udført 2013. For at færdiggøre strækningen mellem Torvegade og Anlægsvej skal fodgængerarealet/bystien omlægges.

Administrationen ønsker at starte projekteringen så hurtigt så muligt, så udførelsen kan begynde, når vinteren er ovre.

Preben Skaarup Landskabsarkitekt antages til at udføre projekteringen, da tegnestuen har lavet Visionsplanen og projekteret de tidligere etaper.

Struer Byråd har sagt god for, at der frigivet 550.000 kroner til projektering af fodgængerarealer ved Anlægstorvet.

REGION SYDDANMARK

NEDRIVNING - HOLSTED: En udlejningsejendom på Storegade 86 i Holsted Stationsby bliver opkøbt af Region Syddanmark for senere at blive revet ned. Det besluttede regionsrådet på sit seneste møde mandag 16. december 2013.

Beslutningen er kulminationen på et langvarigt forløb, hvor alle andre muligheder for at afhjælpe forureningspåvirkning af indeklimaet i ejendommen på en økonomisk forsvarlig måde er undersøgt og vurderet.

REGION SJÆLLAND

SKOLEGÅRD - NAKSKOV: Sidst i januar afgøres det, hvilke fem skoler, der får op til to mio. kroner hver til at sætte “Drøn på skolegården" for. 17 skoler deltager i opløbet om at blive udvalgt i Realdanias, Lokale og Anlægsfondens og Kræftens Bekæmpelses konkurrence om at udvikle nye, indbydende skolegårde, der inviterer til ophold og til bevægelse.

Byskolen i Nakskov er blandt de 17 skoler, og her har man sammen med ETN Arkitekter udarbejdet et forslag, som tager udgangspunkt i en erobring af fortidens bastioner. På skolens grund ligger nemlig et stykke af den gamle vold fra Nakskovs store byvold-anlæg, der engang omkransede byen. Formgivningen af den nye skolegård er præget af de trekantede bastioner. Skolegården får fem bastioner og forvandles til inspirerende landskab, hvor nakskovitterne også skal inviteres ind.

Der laves blandt andet en høj, der bliver stejl og forsynes med klatregreb på den ene side. På den anden side flader den ud, så man kan løbe på den. En fyrrelund med hængekøjer, en dansesal og et musikhus er andre elementer i skolegårdsprojektet i Nakskov. Det fortæller Lolland-Falsters Folketidende.

REGION HOVEDSTADEN

SKATERMIJØ - BIRKERØD: Kultur- og Fritidsudvalget i Rudersdal Kommune har besluttet at skabe et skatermiljø ved Birkerød Idrætscenter.

Placeringen af skatermiljøet afhænger af, hvordan parkeringsforholdene ved Birkerød Idrætscenter bedst optimeres. Denne beslutning tages i løbet af foråret 2014.

En optimering af parkeringsmuligheder ved Birkerød Idrætscenter og etableringen af et permanent skatermiljø er muligt, efter at Rudersdal Kommune har erhvervet et areal ved Søndervangshallen.

Det er, foruden et skatermiljø i Birkerød, også besluttet, at der etableres aktivitetsoaser ved Nærum Ungecenter og Holte Ungecenter, der kommer til at fungere som aktive frirum for streetfodbold, streetbasket, parkour og skate.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094