23948sdkhjf

Krisen får håndværkere til at sjuske mindre

Travlhed under højkonjunkturen fik mange firmaer til at slække på byggekvaliteten. Det har ændret sig nu.
Glem alt om venstrehåndsarbejde, manglende skruer og utætte tage. Håndværkere laver langt færre fejl i dag end for bare fire år siden, skriver Avisen.dk.

Omfanget af kritiske fejl og mangler i byggeriet er siden 2009 faldet med 80 procent, viser nye tal fra forskningsinstitutionen Byggeriets Evaluerings Center.

Hos Dansk Byggeri glæder direktør Michael H. Nielsen sig over, at håndværkerne sjusker mindre.

- Det er en udvikling, vi er meget glade for at se. Fejl og mangler koster penge for de bygherrer, rådgivere og entreprenører, der er involveret i byggeriet, siger han til Avisen.dk.

I årene op til krisen var der ellers en kraftig stigning i antallet af fejl på færdige byggerier. Direktør Peter Hesdorf fra Byggeriets Evaluerings Center forklarer, at travlhed og bugnende ordrebøger fik mange firmaer til at slække på kvaliteten.

- Den mest sandsynlige forklaring er, at vi i årene op til krisen havde højkonjunktur med utroligt meget gang i byggeriet. Det er meget nærliggende at antage, at der har været så travlt i byggesektoren, at det simpelthen har ført til sjusk, siger han til Avisen.dk.

Da krisen ramte, og ordrebøgerne begyndte at svinde ind, blev mange virksomheder tvunget til at øge kvaliteten i kampen om kunderne, fortæller Peter Hesdorf.

Tallene fra Byggeriets Evaluerings Center omfatter godt 1300 virksomheder, der har tilmeldt 4300 byggeentrepriser fra hele landet. Da omfanget af byggesjusk toppede i 2009, var der i snit 0,37 kritiske fejl per million kroner i den samlede entreprisesum.

Her fire år senere er tallet nede på 0,07 fejl per million kroner - en fremgang på hele 80 procent. Samtidig er antallet af mindre fejl faldet med 40 procent, mens antallet af kosmetiske fejl også er mindsket væsentligt.

Samlet set svarer fremgangen til, at to ud af fem byggerier i dag overlades til kunden uden fejl og mangler.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109