23948sdkhjf

15.000 kubikmeter sand til Vestkysten

Ny kystsikrings-aftale mellem Varde Kommune og Kystdirektoratet til 2,5 mio. kr.
De danske kyster er i denne tid udsat for et ekstraordinært pres fra storme, og meget aktuelt er der netop blevet indgået en aftale om øget sikring af vestkysten. Det bliver i første omgang omkring Blåvand.

Aftalen er på 2,5 mio kr., og den vil sætte gang i sandpumpebådene, da i alt 15.000 kubikmeter ude fra havbunden skal bruges til projektet.

Aftalen er indgået mellem Varde Kommune og Kystdirektoratet, men også private lodsejere skal bidrage økonomisk til projektet.

I en pressemeddelelse udtaler borgmester i Varde Kommune. Gylling Haahr (V):

- Det er bydende nødvendigt, at vi gør noget. Ellers varer det ikke mange år, før hele kyststrækningen langs Fyrvej er væk, og det kan få alvorlige konsekvenser for både sommerhuse og vejen ud til fyret. Vi ser, hvordan kystlandskabet eroderer, og det er i 11. time, vi kommer i gang.

Fælles finansiering

Ifølge Varde Kommune bidrager Kystdirektoratet med den ene million, mens Varde Kommune og grundejere skal betale 1,5 mio. kr.

Kystdirektoratet har i 2010 stået for at holde strækningen mellem høfde et og seks ved lige med sand.

Med den nye aftale bliver der i 2012 tilført 13.000 kubikmeter sand i området mellem høfde 10 til og 10 A, og 2.000 kubikmeter ved høfde 9-10. Områderne er voldsomt udsat.

Kystdirektoratet er meget tilfreds med, at det er lykkedes at indgå en fælles aftale med de lokale ved Blåvands-området:

- Der har været drøftelser gennem lang tid, og vi er glade for, at aftalen nu er indgået, så der kan fodres i 2012. Vi mener, det er vigtigt, at kystbeskyttelse i området udføres i samspil med de lokale parter, udtaler afdelingschef Anne Lund.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125