23948sdkhjf

Sådan skal det nye Valby se ud

Valby og den nye bydel, “Christiansberg", på Grønttorvs-grunden har enorme potentialer, siger partner Flemming Frost fra Juul/Frost Arkitekter
Københavns Borgerrepræsentation vedtog kort før jul den ny lokalplan for Grønttorvs-området i Valby, der åbner for opførelsen af 2.000 boliger og 2.500 arbejdspladser på Grønttorvs-grunden.

Det åbner for opførelsen af et helt nyt bydelsprojekt med arbejdstitlen "Christiansberg", som blev lanceret for tre år siden efter en international arkitektkonkurrence og en omfattende dialog med borgergrupper i Valby.

- Vi oplever stor interesse fra developere, entreprenører og internationale kapitalfonde, der har idéerne. Nu er det 17 hektar store område byggeklart, og vi har sat grunden til salg, sagde Grønttorvets direktør Torben Flinch til Licitationen kort før jul.

Ekstremt potentiale

Grønttorvet har allerede indgået en aftale med Arkitektgruppen, som arkitektvirksomheden Juul/Frost har samarbejdet med, om at udvikle Torveport-delen af Grønttorvs-grunden med 2.500 kvm butikker i stueplan, 4.500 kvm boliger oven på samt 2.000 kvm parkeringskælder.

- Arkitektgruppen har bedt os kigge på bygningsvolumen på de cirka 7.000 kvm ved Torveporten til blandet bolig og erhverv, siger partner og arkitekt Flemming Frost, der har store forventninger til området:

- Vi har haft et stort samarbejde med kommunen, og undervejs er jeg blevet overbevist om, at området har ekstreme potentialer, siger Flemming Frost til Licitationen.

Han understreger, at det altid er svært at være de første, der går ind i sådan et område, med sin historie og traditioner.

- Men det ligger bynært og infrastrukturelt er bydelen godt forbundet med resten af hovedstaden. Desuden er den del af Valby i gang med en rivende udvikling. Der sker virkelig meget. Carlsberg er også godt i gang med store udviklingspotentialer. Så de før så oversete potentialer er ved at vise sig nu. Valby har nok ikke været det første, man kom i tanke om, når man ville bosætte sig i København, men om måske bare tre-fire år vil det være tilfældet, siger Flemming Frost.

10.000 inden år 2025

Det understøttes af, at København vokser med 1.000 borgere om måneden, og alene i Valby ventes befolkningstallet øget med 10.000 inden 2025. Når Christiansberg er fuldt udbygget med 2.000 nye boliger, kan en betydelig del af de nye Valby-beboere flytte ind her.

Med sin centrale placering i forhold til S-togsnettet og indfaldsvejene til København bliver Christiansberg en attraktiv grøn bydel. Med nye stiforbindelser gennem området og under jernbanesporene bliver Valby-området bundet bedre sammen, og dermed bliver hele området mere attraktivt.

I 2014 flytter Grønttorvet i Valby til Copenhagen Markets – det nye fødevare- og blomstermarked i Høje Taastrup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094