23948sdkhjf

Byggenyt

REGION SJÆLLAND

ROSKILDE: Sigtekornet er sat på maj-juni 2012. Til den tid håber formand for Roskilde Kulturforening, Tuncay Yilmaz at kunne sætte spaden i jorden og begynde realiseringen af Roskildes nye moske i Allehelgensgade, skriver Dagbladet Roskilde.

Indtil videre er der dog hverken lavet jordbundsundersøgelser eller museumsundersøgelser, men begge dele er undervejs. Det er 700 medlemmer af Roskilde Kulturforening, der er bygherre på moskeen, som Tuncay Yilmaz håber står klar til brug i første halvår af 2013.

NÆSTVED: Næstved vil være en uddannelsesby, og i den forbindelse planlægger kommunen at samle en række uddannelser i en campus. I løbet af foråret skal Næstved Byråd afgøre, om det er muligt at indrette en uddannelsescampus på Maglemølle-området.

REGION SYDDANMARK

KOLDING: Oxdal A/S fra Vejen vil bygge 77 ungdomsboliger ved Designskolen og det kommende universitet på Grønborggrunden i Kolding.

Endnu er der ikke lavet lokalplan for projektet, men Kolding Kommunes planchef Stig Isaksen er begejstret for planen og siger til Jydske Vestkysten, at forvaltningen klart vil anbefale politikerne at sætte en lokalplanlægning, der kan muliggøre byggeriet, i gang.

Det planlagte byggeri er på 4.703 kvm fordelt på fem etager, og det er tegnet af Juul Arkitekter fra Kolding.

Oxdal A/S håber på, at de nye ungdomsboliger kan stå klar allerede til efterårssemestret 2013.

FREDERICIA: Teknisk udvalg i Fredericia Kommune har søgt om at få 15,5 mio. kr. til bygningsvedligeholdelse frigivet. Pengene skal bruges til renovering af diverse trængende kommunale bygninger og til bekæmpelse af skimmelsvamp og forureninger.

Chef for kommunens ejendomscenter, Jan Hansen, regner med, at kommunen tager fat på de første renoveringsarbejder i andet kvartal i år, hvor bygninger, der skal udføres de samme opgaver på, samles i puljer, så de kan komme i udbud samlet. Det skriver Fredericia Dagblad.

REGION MIDTJYLLAND

HADSTEN: Hjulfabrikken Trelleborg Hadsten A/S har solgt sin ejendom ved Skanderborgvej i Hadsten til ejendomsudviklerne Innovation A/S og Inhouse Development til etapevis overdragelse. Og de to firmaer har nu præsenteret et udviklingsprojekt på den 47.000 kvm store grund for Favrskov Kommune, skriver Århus Stiftstidende.

Det er tanken, at bygge et butikscenter med tre-fem butikker på 11.000 kvm af grunden, mens resten kan omdannes til let erhverv og boliger. Skal projektet realiseres, kræver det en ny lokalplan.

AARHUS: Café Ris Ras i Mejlgade i Aarhus har fået tilladelse til at ombygge kælderen under cafeen. Cafeejer Ras Boesdal vil med det samme indhente et entreprenørtilbud på ombyningen. Kælderen har cafeen brugt til bordfodbold, poesioplæsning og livemusik, men den har efter påbud fra Aarhus Kommune været lukket siden november, fordi naboejendommen var generet af støj og røg fra kælderen. Det fortæller Aarhus Stiftstidende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141