23948sdkhjf

Investeringer skal mod Nordsjælland

Nordsjællandske borgmestre efterlyser statslige investeringer i infrastrukturen
En række nordsjællandske borgmestre har rettet henvendelse til transportminister Henrik Dam Kristensen (S) og Folketingets Transportudvalg i debatten om den københavnske betalingsring.

Borgmestrene peger på, at "mange års utilstrækkelige statslige investeringer i hovedstadsområdets infrastruktur" betyder, at borgerne i Nordsjælland har et stærkt behov for, at der bliver truffet beslutning om væsentlige infrastrukturforbedringer.

Der peges dels på en opgradering af Kystbanen "med forøget komfort, troværdige køreplaner og større driftssikkerhed":

- Forbedring af banerne er nødvendig for at flytte flest mulige passagerer over i den kollektive trafik, mener borgmestrene.

Udbygning

Desuden peges på behovet for udbygning af motortrafikvejen fra Allerød mod nord til motorvej samt udbygning af Isterødvejen og Amtsvejen, fra to spor til 2 + 1 spor med en forøget kapacitet mellem Frederiksværk, Hillerød og Helsingørmotorvejen:

- Der er behov for massive investeringer i infrastrukturen for at imødekomme et efterslæb i statslige investeringer. For at imødegå den stadig større trængsel på hovedstadsområdets vejnet, er det bydende nødvendigt både at forbedre og at billiggøre den kollektive trafik væsentligt. Et provenu fra en eventuel betalingsring omkring København skal komme borgerne i hovedstadsområdet til gode ved finansiering af forbedringer af den kollektive trafik, der kan sikre et attraktivt, velfungerende og væsentligt billigere kollektivt alternativ til privatbilismen i og omkring hovedstaden, skriver borgmestrene.

Omkostninger

Borgmestrene slutter med at konstatere, at et velfungerende kollektivt trafiknet vil medvirke til at nedbringe trængslen på indfalds- og ringvejene ved København:

-Det vil nedbringe de voldsomme samfundsøkonomiske omkostninger, som er en konsekvens af trængslen og som rammer dem, der har et reelt behov for bilen i hverdagen og i særlig grad regionens erhvervsliv, slutter brevet, der er underskrevet af borgmestrene fra Helsingør, Halsnæs og Hillerød.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125