23948sdkhjf

Riv muren ned

Det virker så lang tid siden, men vi er fortsat mange, der kan huske den 12. juni 1987, da den amerikanske præsident Reagan sagde de berømte ord: - Hr. Gorbatjov, riv denne mur ned...

Der gik godt to år, og så skete det, som de færreste havde turdet håbe på.

Heldigvis er det ikke truslen om en stor mur af beton med pigtråd og miner, der er tale om i København, men betalingsmuren, der skal få bilisterne til ikke at bruge deres køretøjer, får på mange måder det samme resultat.

Derfor må det da også hilses med glæde, at statsministeren og andre i regeringspartierne åbenbart er blevet ramt af den erkendelse, at betalingsmuren ikke er perfekt.

Som indehavere af "tvivlens nådesgave" bør statsministeren og hendes medsammensvorne derfor tage konsekvensen og endegyldigt lægge den nuværende version af betalingsmuren i graven.

Betalingsmuren vil få konsekvenser ikke bare for de tusinder af pendlere, der skal ind og ud af hovedstanden, og som er afhængige af deres køretøj for at kunne få dagligdagen med job og børn til at hænge sammen. Den vil også ramme handel og andre virksomheder på begge sider af skillelinien.

Fra flere sider peges der på, at GPS-baserede systemer er lige om hjørnet. Et GPS-baseret system vil til gengæld kunne udbredes til hele landet og dermed også danne basis for et helt nyt og mere retfærdigt afgiftssystem, som alle bilister kommer til at bidrage til. Derfor vil det være vanvittigt at investere i et dyrt betalingsanlæg omkring hovedstaden.

Man behøver ikke bevæge sig meget rundt på Christiansborg, før man finder socialdemokratiske folketingsmedlemmer, der forbander den dag, da betalingsringen blev en del af det fælles S-SF program. Ingen er i tvivl om, at netop forslaget om en betalingsring bidrog væsentligt til Socialdemokraternes og SF’s kun snævre valgsejr.

Om mindre end to år er der kommunevalg, og en række socialdemokratiske borgmestre i Københavns omegn er begyndt at se skriften på væggen, når vælgerne straffer Socialdemokratiet for betalingsmuren.

Derfor stiger trykket på statsministeren de kommende måneder for at standse betalingsmurens indførelse. Så mangler vi kun, at de borgerlige partier indgår en musketéred om, at kommer de til magten efter næste valg, vil budskabet være:

- Riv denne mur ned....
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158