23948sdkhjf

LO: Langtidsledigheden er eksploderet

Siden slutningen af 2008 er langtidsledigheden firedoblet. 3F efterlyser politiske indgreb.
Paniske lønmodtagere med fast kurs mod tab af dagpenge dukker grædende op i deres a-kasse for at bede om råd.

Langtidsledigheden er nemlig firedoblet siden højkonjunkturen toppede i slutningen af 2008. I alt er ledigheden eksploderet fra 15.000 til 56.000. Det skriver ugebrevet A4 på baggrund af tal fra LO.

Samtidig er den dobbelte langtidsledighed, det vil sige andelen af ledige uden fast job i to år, tredoblet. Allerværst er udviklingen gået ud over teknikerne. 51 procent af de arbejdsløse medlemmer af Teknikernes a-kasse er langtidsledige.

Også blandt de ufaglærte og kortuddannede 3F'ere har mere end hver fjerde ledig været uden tilknytning til arbejdsmarkedet de seneste to år.

De er hårdt ramt af industriens nedtur og den transport, der er gået mere og mere i stå, fordi der ikke er varer at flytte rundt med.

Formand for 3F's a-kasse Morten Kaspersen mener, at situationen for de mange medlemmer, der nærmer sig dagpengegrænsen, er uholdbar og efterlyser et politisk indgreb for at redde dem i en håbløs situation, de ikke selv er herrer over.

- Krisen rammer i første omgang ufaglærte, og er de først blevet ledige, er det svært at komme i arbejde igen. For der er ikke noget at komme efter i de brancher, hvor vores medlemmer kan være beskæftiget, siger han til Ugebrevet A4.

Hos Dansk Byggeri har arbejdsmarkedschef Louise Pihl meget svært ved at se nye job i branchen og råder de langtidsledige til at glemme alt om deres hidtidige beskæftigelse og få sig et job uanset hvor.

- Vi håber, at der på længere sigt, i hvert fald i anlægssektoren, vil være noget at lave. Og historien har vist, at vi så vil være i stand til at trække folk fra andre brancher med håndværksmæssig uddannelse, siger hun.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11