23948sdkhjf

En ring om halsen på Helle T.

Dansk Erhverv noterer, at statsministeren selv indrømmer, at betalingsringen omkring København ikke er gennemtænkt. DI opfordrer også til at droppe projektet
Statsministeren vakte onsdag opmærksomhed, da hun udtalte, at betalingsringen ikke er perfekt.

Den udmelding er fanget af chefkonsulent i Dansk Erhverv Jesper Højte Stenbæk, der henviser til, at betalingsringen er et projekt, der direkte vil påvirke cirka 20 procent af befolkningen og 100.000 virksomheders dagligdag:

- Set i det lys, er der behov for en grundig forberedelse. Det giver den nuværende tidsramme ikke mulighed for. Vi er enige i målet. Danskerne spilder al for megen tid i bilkøer og forsinkede tog. Der findes en række værktøjer, der kan lempe trængslen inden for en overskuelig tidsramme, eksempelvis øget brug af IT i trafikstyringen, ITS, der er en bred vifte af værktøjer, der kan lempe trængselen, siger Jesper Højte Stenbæk.

Tilbage til start

Også DI frygter for negative virkninger for erhvervs- og handelslivet i Hovedstadsområdet, og her er der opbakning fra Herlevs socialdemokratiske borgmester, Thomas Gyldal Petersen.

- Betalingsringen kan få samme konsekvens, som når man i ludo bliver slået tilbage til start. Vi risikerer at sætte de lokale vækstmuligheder over styr. Derfor er vi imod regeringens forslag om en betalingsring, som på ingen måde tager højde for konsekvenserne for vækst og beskæftigelse i hovedstadens virksomheder, siger Thomas Gyldal Petersen.

Branchedirektør i DI Transport Michael Svane understreger, at der ikke er behov for eksperimenter:

- Specielt ikke i en tid, hvor vi alle kæmper med at skabe vækst. De lokale erhvervsvilkår, herunder mobiliteten, er afgørende for handels- og erhvervsudviklingsmulighederne i den enkelte kommune. Herlev Kommune er i dag den mest erhvervsvenlige kommune på Sjælland og indtager 7. pladsen i DI"s årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima i danske kommuner. Her rangerer Herlev som nummer 4, når det gælder infrastruktur og transportforhold. Den placering ønsker vi ikke sat over styr, som følge af et forhastet forsøg på at gennemføre en betalingsring. Derfor har vi ét råd til regeringen - drop betalingsringen, opfordrer branchedirektør Michael Svane.

Læs også dagens leder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111