23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION MIDTJYLLAND

vejkryds - horsens: Det kræver etablering af et kryds eller en rundkørsel, at der skal bygges et underjordisk parkeringshus ved Horsens Sygehus.

Parkeringshuset skal anlægges som OPP-projekt, og det kommer til at hvile på OPP-leverandøren at etablere det nye kryds - når der er indgået en aftale med Horsens Kommune.

Parkeringshuset skal rumme cirka 430 p-pladser. Sygehuset og dets rådgivere er netop nu i gang med at formulere rammen for projektet, skriver Horsens Folkeblad.

OPP-leverandøren skal bygge parkeringshuset og efterfølgende drive det i en endnu ikke bestemt årrække, formentlig 25-30 år. Indtægterne skal komme fra p-afgifter. Huset skal stå færdig i sommeren 2013.

REGION SYDDANMARK

SKOV - TINGLEV: Der bliver Danmarksrekord, når et nyt skovprojekt til foråret går i gang ved Tinglev i Sønderjylland. Her skal plantes skov på cirka 100 hektar, og det er det største private skovprojekt, staten har været med til at støtte.

Skoven er blandt de første nye skove, som skal erstatte træerne, der skal ryddes for at give plads til det nationale testcenter for store vindmøller i Østerild. Skoven ved Tinglev rejses på et område, hvor skoven kan beskytte sårbare grundvandsmagasiner i undergrunden.

Den første runde af skovrejsningsprojekter som erstatning for rydninger i Østerild indeholder støtte til 177,5 hektar fordelt på fire områder. Ud over Tinglev drejer det sig om 38,6 hektar ved Ledøje ved København, 26,9 hektar ved Kalundborg og 18,6 hektar ved Felsted i Sønderjylland.

Der vil den kommende tid blive givet støtte til yderligere 74 hektar privat skov, og staten vil selv rejse 42 hektar statslig skov til grundvandsbeskyttelse og 100 hektar bynær skov ved Thisted.

REGION HOVEDSTADEN

FJERNVARME - FLØNG: Høje Taastrup Fjernvarme har præsenteret et projektforslag for udbygning af fjernvarmen i Fløng nord for motorvejen – et område, som i dag er forsynet med naturgas.

Projektet er led i den samlede udbygning af fjernvarmen i Høje-Taastrup Kommune, som skal sikre en bæredygtig og fremtidssikret energiforsyning.

Byrådet har principgodkendt projektforslaget fra Høje Taastrup Fjernvarme og har fremlagt det til fire ugers høring fra 14. februar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141