23948sdkhjf

Revisorer hejser flere advarselsflag

Ny undersøgelse viser, at 2012-årsregnskaberne har fået revisorerne til at tage flere forbehold og give supplerende oplysninger i påtegning på regnskabet end tidligere år.
Hver femte revisor har taget flere eller mange flere forbehold i revisionspåtegningerne i 2012-årsregnskaberne i forhold til sidste år, og mere end en tredjedel af revisorerne vurderer, at de har givet flere eller mange flere supplerende oplysninger i forhold til sidste år.

Det viser en ny undersøgelse fra FSR - Danske Revisorer

Når revisorerne tager forbehold i 2012-årsregnskaberne, er de væsentligste årsager manglende oplysninger om usikkerhed ved virksomhedernes mulighed for at fortsætte driften eller decideret manglende tro på, at en virksomhed kan fortsætte driften.

I forhold til de supplerende oplysninger ligger betydelig usikkerhed om fortsat drift også højt på listen, da 75 procent af revisorerne svarer, at de har givet en supplerende oplysning omkring fortsat drift i et 2012-regnskab.

Ikke ude af krisen

FSR - Danske Revisorer vurderer, at de mange revisorer i undersøgelsen, som hejser advarselsflag omkring fortsat drift, tegner et billede af et erhvervsliv, som endnu ikke har løftet økonomien ud af krisetiderne.

- Efter en økonomisk hård tid er det ikke overraskende, at vi ser mange supplerende oplysninger omkring fortsat drift fra revisorerne. De mange revisorer, som svarer, at de har taget forbehold for fortsat drift, er dog mere overraskende, siger chefkonsulent hos FSR – danske revisorer Lars Kiertzner.

Han peger på, at en tommelfingerregel er, at hvis der er en betydelig risiko – meget groft sagt mellem 10 og 95 procent risiko for, at en virksomhed ikke kan fortsætte driften de næste 12 måneder, så skal revisor give en supplerende oplysning om fortsat drift, hvis regnskabet i øvrigt oplyser om risikoen.

- Står der ikke noget om risikoen i regnskabet, eller er risikoen meget høj – groft sagt over 95 procent, så er vi ovre i et forbehold, siger Lars Kiertzner.

Antallet af røde flag overrasker

De seneste måneder har mange undersøgelser tegnet et billede af et erhvervsliv i bedring. De mange revisorer, som har givet anmærkninger om fortsat drift, udgør dog en skarp kontrast til det billede.

- En supplerende oplysning er ikke en dødsdom, men et tegn på, at vi her har en virksomhed, hvor der er betydelig usikkerhed omkring driften, og hvor ledelsen skal holde tungen lige i munden for at sikre virksomhedens overlevelse. Men når revisor tager forbehold for, om driften kan fortsætte endnu et år, kan det derimod være tæt på et direkte rødt kort, siger Lars Kiertzner og uddyber:

- På baggrund af forårsfornemmelserne de seneste måneder overrasker det derfor, at der alligevel er så mange revisorer, som har været nødt til at tage forbehold for fortsat drift i 2012-årsregnskaberne. Det kan tolkes som et tegn på, at vi endnu ikke har set alle eftervirkningerne af krisen.

Det har ikke været muligt at trække deciderede tal for bygge- og anlægsbranchen ud af analysen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095