23948sdkhjf

Byggeprojekt i Vanløse forsinket

Ambitiøst butikscenter i Vanløse er kraftigt forsinket. Byggeriet lukkes ned
Et stort prestigebyggeri i Vanløse er blevet stærkt forsinket.

Byggeriet, hvoraf dele skal være et højhus, er nu sat i bero. Tagkonstruktionen i stueplan lukkes nu, så det er tæt, og råhuset kommer til at stå vinteren over uden byggeaktivitet.

Det er den københavnske byggematador Flemming Fenger, der er bygherre på det prestigefyldte projekt, der skal løfte Vanløse-bydelen op i et helt andet niveau rent butiksmæssigt. Men en forklaring på forsinkelsen er der ikke rigtigt.

Lukker ned

- Det er rigtigt, at vi nu lukker byggeriet ned for en periode, siger Christina Fenger til Licitationen - Byggeriets Dagblad. Det, der nu lukkes, er den del af projektet, der hedder Hjørnestenen, der ligger på Apollovej i Vanløse.

Hun erklærer over for Licitationen, at der er tale om en midlertidig nedlukning, og at byggeriet vil blive genoptaget til foråret.

- Vi skal se på byggeriet, siger hun.

Direkte adspurgt om der er problemer med byggeriets gennemførelse, siger hun, at byggeriet vil fortsætte til næste år, men at man nu altså har besluttet at lukke råhuset ned fra oven. Indtil nu er der kun bygget stueplanet, som står som råhus.

Stærkt omtalt

Det er ellers et stort og i flere medier meget omtalt byggeri, der her sættes på pause.

Vanløse har faktisk ikke et byggeri af denne type, og det er netop det, der ifølge planerne er pointen med højhus-byggeriet. De arkitektonisk markante søstertårne, de nye indkøbstilbud og de udvidede muligheder for at stoppe op og tage fem minutter, skal være med til at videreudvikle trafikknudepunktet omkring stationen som det naturlige midtpunkt i Vanløse – en identitetsskabende bymidte.

Fenger Gruppen var tidligere på året inde i en fase med omorganisering.

Holberg Fenger koncernen har igennem de seneste år opført og drevet en række bolig og erhvervs- ejendomme i Københavnsområdet. Herudover har Holberg Fenger Invest projekteret og står bag opførelsen af Galleria i Vanløse.

Øgede krav

Imidlertid har driften og udviklingen af koncernens portefølje af ejendomme og projekter øget kravene til både drift og styring af koncernens aktiviteter, hvorfor bestyrelsen har valgt at ændre organisationen i Holberg Fenger koncernen.

Det er i september sket ved en styrkelse af direktion og bestyrelse, hvor Mikael Hee indtræder som ny adm. direktør. Bestyrelsen i Holberg Fenger koncernen vil fremover bestå af Torben Schøn (formand), Mads Krage og Lars Tønnesen. Christina Holberg Fenger fortsætter som daglig leder af administration og udlejning.

Galleria-projektet, som er en del af projektet, fortsætter ifølge en tidligere meddelelse fra gruppen, og i den forbindelse har firmaet tilknyttet DEAS A/S (Dan-ejendomme) som rådgiver på udlejningssiden. En opdateret tidsplan for projektet og åbningsdagen er nu planlagt til den 2. april 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109