23948sdkhjf

Afgift er ny skat på arbejde

Danske Malermestre afviser regeringens påstand om, at den nye arbejdsskadeafgift skaber incitamenter til bedre arbejdsmijø
Det kommer til at koste virksomhederne endnu mere at ansætte medarbejdere i eksempelvis malerbranchen, hvis regeringen indfører den kommende arbejdsskadeafgift.

Ifølge direktør i Danske Malermestre Ole Draborg kan det løbe op i 1.000 kroner i ekstra skat pr. medarbejder, når regeringen gennemfører arbejdsskadeafgiften.

I et høringssvar til skatteministeriet skriver Ole Draborg blandt andet, at det fremgår af forslaget, at det skal "medvirke til at øge de enkelte virksomheders økonomiske incitament til at forbedre arbejdsmiljøet og forebygge arbejdsskader":

- Fra Danske Malermestres side vil vi påpege, at lovforslaget med den foreliggende udformning på ingen måde vil medvirke hertil, oplyser Ole Draborg i høringssvaret.

Afgift på branchegrupper

Han henviser til, at afgiften fordeles på virksomhederne inden for de forskellige branchegrupper, og at der derfor ikke for den enkelte virksomhed vil være sammenhæng mellem den afgift, den skal betale, og virksomhedens egne bestræbelser på at undgå arbejdsulykker og erhvervsskader:

- De følgeudgifter, der for de enkelte virksomheder er forbundet med arbejdsulykker, er så store, at virksomhederne næppe mangler incitament til at gøre deres yderste for at undgå disse. Som lovforslaget er udformet nu, er der alene tale om en ny skat på dansk arbejde, skriver Ole Draborg.

Urimeligt

- Regeringen har besluttet sig for at kradse 300 mio. kroner ind, og det gør man så under dække af en afgift, der skal give incitamenter til, at virksomhederne sørger for færre arbejdsulykker og færre arbejdsskader. Det er en ren skat. Afgiften er fuldstændig upåvirket af, at en virksomhed sætter alle sejl ind for at forbedre arbejdsmiljøet yderligere. Det er urimeligt af en regering, der ellers påstår, at den vil forbedre konkurrenceevnen. Det kunne ligeså godt have været en forhøjelse af indkomstskatten, siger Ole Draborg til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Forslaget indebærer, at Staten opkræver et nettoprovenu i afgift på 300 mio. kr. årligt. Afgiften opkræves af Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring (AES) gennem en forhøjelse af bidragene til AES.

@FAKTA-LILLE-MED-INDL:Interview: Lyt til hele interviewet med Ole Draborg på www.licitationen.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125