23948sdkhjf

Betonens by tager imod branchen

Torsdag og fredag afholdes den årlige Dansk Betondag i Aalborg, der har et særligt tilknytningsforhold til beton
Igennem en årrække er Aalborg blevet kendt som betonens by.

Ikke mindst som følge af byens Center for Betonuddannelse, der er et samarbejde mellem en række af den nordjyske bys uddannelsesinstitutioner, den lokale Aalborg Portland og Dansk Byggeri.

Derfor er det meget nærliggende, at den årlige Dansk Betondag i år har fundet frem til den nordjyske hovedstad, hvor en stor del af den danske betonbranche sætter hinanden stævne på torsdag og fredag i Aalborg Kongres & Kulturcenter.

Betondagen er en årlig tilbagevendende begivenhed arrangeret af Dansk Betonforening. Dagen holdes over en hel dag og en ekskursion den efterfølgende dag, og på dagen tages aktuelle emner i branchen under behandling i foredrag og diskussioner.

I år sættes der for eksempel fokus på revisionen af produktstandarden for beton, EN 206, og de almindelige arbejdsbetingelser for betonbroer, AAB, der i øjeblikket er under udarbejdelse.

Revisionen er ved at bevæge sig ind i den afsluttende fase, og de vigtigste ændringer bliver præsenteret på betondagen. Der bliver også indlæg om brugen af beton over og under vand, ligesom beton brugt som belægning kommer under lup.

Stålfibre i beton

Igennem de sidste to år er der i et udviklingsprojekt blevet arbejdet med tilsætning af stålfibre i selvkompakterende beton, såkaldt SFR SCC.

Nu er resultataterne af dette arbejde så ved at blive omsat i praksis på en omfartsvej ved Slagelse.

Her opfører man to broer med anvendelse af SFR SCC, og repræsentanter fra MT Højgaard og rådgiveren Cowi præsenterer i et indlæg på betondagen designforudsætningerne, og hvordan entreprenørerne har omsat forsøgsresultater fra laboratoriet til praktisk anvendelse på byggepladsen.

Alt i alt er der gode muligheder for at komme i dybden med de store tekniske emner omkring beton og eksempler fra hverdagen på førstedagen, inden Dansk Beton 2012 afsluttes på fredag med ekskursion til Utzon Centret på Aalborgs havnefront og besøg hos Aalborg Portland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094