23948sdkhjf

Sygehusbyggeri tager hensyn til flagermus

Flagermus må flytte for at gøre plads til nyt psykiatrisk sygehus
Arbejdet med at opføre det nye psykiatriske sygehus i Slagelse er så små begyndt. Endnu er man dog ikke klar til det første spadestik.

I første omgang skal der ryddes træer og randbeplantning på cirkuspladsen og omkring tennisbanerne, hvor sygehuset skal opføres.

Arbejdet er netop gået i gang, men selve fældningen af træerne begynder først i oktober, fordi der er en bestand af flagermus, der først skal etableres særlige foranstaltninger for. Der bliver opsat 12 flagermuskasser i cirka fem meters højde andre steder på grunden.

Det sker for at hjælpe flagermusene med at etablere sig i andre skovbryn og læhegn.

Det er Skælskør Anlægsgartnere, der varetager arbejdet for Region Sjælland.

Arbejdet er færdig inden årets gang.

Gammel tørvemose

Fra oktober til december 2012 skal et jordområde på størrelse med 16 tennisbaner stabiliseres. Når der er fjernet træer og beplantning, kan stabiliseringen begynde.

Stabiliseringen er nødvendig, fordi geotekniske undersøgelser af jordbunden har vist, at jorden er mindre bæredygtig end først antaget. Der er fundet en gammel tørvemose fem meter under fodboldbanerne, og derfor vil museet deltage i forbindelse med gravearbejdet i mosen.

Byggepladsen forventes at være færdigetableret i december 2012.

Rambøll skal varetage byggeledelsen for Region Sjælland og dermed styre og koordinere de tre indledende entrepriser og senere hen de 13 delentrepriser frem til indflytningen ved årsskiftet 2014-15.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144