23948sdkhjf

Bach Gruppen er klar til fremrykning

Vestjyske Bach Gruppen etablerede sig for en årrække siden i Rødby. Nu er virksomheden kraftigt udvidet og blikket er rettet mod blandt andet Femern-forbindelsen
Bach Gruppen er allerede kendt videnom for sin alsidige forretning, der tæller ejendomsudvikling, -drift, -salg og udlejning. Koncernen råder også over en råstofafdeling, og også betonelementfabrikker er der i porteføljen. To af de sidstnævnte ligger i Rostock, og en tredje ligger i Rødby på Lolland. Og det er ikke tilfældigt. Her regner man med, at aktiviteten vil boome i løbet af nogle år, når byggeriet af Femern-forbindelsen går i gang. Forud for selve tunnelbyggeriet er en lang række andre og mindre arbejder, som skal udføres. Her ser Bach Gruppen og datterselskabet BG Stone nogle muligheder:

- Nu er det altså ikke sådan, at vi regner med at skulle afgive et samlet tilbud på en Femern-forbindelse, siger den daglige leder Henrik Steffensen tørt.

Sikret sig arealer

- Vi har et stort område her, som vi for år tilbage købte. Vi har et areal på cirka 200.000 kvadratmeter. Heraf bruger vi cirka 50.000 kvadratmeter til råstoffer, fortæller han videre.

Betonelementfabrikken, som i dag er blevet udvidet noget, producerer også i dag de forspændte betonpæle, man startede med i sin tid. Andre elementtyper er kommet til, I dag er Rødby-afdelingen blevet udvidet med materialer fra BG Stone, som sejler forskellige råstoffer til Rødby, herunder stabilgrus, bundsikringsmaterialer og andre råstoffer.

Ikke nok med det. Selskabet har også etableret sig i Nakskov med en afdeling af BG Stone, hvorfra kunderne også kan hente bygge- og anlægsmaterialer, herunder råstoffer og importeret cement.

-Sådan set er vi på denne måde meget klar til at gå i gang, når efterspørgslen kommer. Men vores forretning kører allerede, og Femern-forbindelsen vil jo bare være en del af det, når det først kommer i gang, siger Henrik Steffensen til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Henrik Steffensen er helt klar over, at der afholdes en længere række af møder i forskellig sammenhæng, for at etablere netværk og samarbejder på tværs, så flere kan komme i betragtning.

Intet er konkret

- Vi sorterer kraftigt i de møder, vi deltager i. Der er allerede en del aktivitet her i området, men meget lidt er helt konkret endnu. Vi vil naturligvis blive mere aktive, når projektet begynder at udmønte sig i konkrete opgaver. Der er rigtigt mange, der gerne vil være med i det store projekt, og man kan bruge rigtigt meget tid på at snakke om tingene, men det bliver først rigtigt interessant, når det bliver konkret, fortæller han.

Selskabet har udover de nævnte aktiviteter også udlagt et større areal til håndtering af forurenet jord, samt yderligere et areal til nedknusning af beton.

- Vi har samlet en række aktiviteter her. Det betyder også at vi i fremtiden vil kunne tilbyde en række services, til tunnelbyggeriet og andet, siger han.

Han ser også den kommende nye Storstrømsbro som en klar mulighed for området:

- Det ville være naturligt at anvende den byggeplads her i Rødby som er udlagt til tunnelelementbyggeriet, til også at støbe broelementer til Storstrømsbroen. På den måde får man bygget aktiviteterne op, så de er klar til Femern, når den kommer. Det vil være en effektiv og konstruktiv måde at gøre det på, og når først der så kommer fuld skrue på Femern, så er alle faciliteter på plads, siger han.

Andre er klar

Der er andre end Bach gruppen, der er klar til Femern. Olieselskabet Q8 har etableret sig i området, og værktøjsfirmaet Würth har oprettet en afdeling i Rødby. Flere trælastkæder er også i området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141