23948sdkhjf

Ringe tilslutning til installatøruddannelser

Selv om installatøruddannelserne giver 100 procents jobgaranti, har de svært ved at tiltrække de unge
Flere af landets installatøruddannelser mærker en meget ringe tilslutning

En opgørelse på b.dk over, hvilke uddannelser, der har den laveste interesse blandt de unge, optræder installatøruddannelserne tre gange på Bund 10.

Kun tre har søgt ind som vvs-installatør i Aalborg, fire har søgt installatør stærkstrøm i Aalborg, og otte har søgt ind som vvs-installatør i Hadsten.

Underdirektør Tina Voldby fra Tekniq er ikke overrasket over tallene og erkender, at interessen for de traditionelle installatøruddannelser de seneste år har været vigende.

- Uddannelsen som vvs-installatør er en forholdsvis lille uddannelse, der udbydes på alle akademierne. Den vigende tilgang skyldes blandt andet, at man for fem år siden lavede energiteknolog-uddannelsen, som på tværs er målrettet både elektrikere og vvs’ere. Uddannelsen er designet, så den tager udgangspunkt i energioptimering og energieffektivisering. Det er blevet en rimeligt populær uddannelse blandt især vvs’erne, fordi energiområdet fylder mere og mere i vvs-branchen, fortæller Tina Voldby til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Bredere uddannelse

Tina Voldby oplyser, at energiteknologuddannelsen rangerer på linie med installatøruddannelserne, og typisk er den placeret samme steder:

- Samtidig er den lidt bredere maskinmesteruddannelsen blevet populær, og den har både en vvs-linie og en elekrikerlinie, der fører til autorisation. Dertil kommer, at installatøruddannelserne tidligere lå på erhvervsskolerne, men i dag er flyttet til erhvervsakademierne. Det har skabt en vis usikkerhed, og ikke alt har været lige godt i opstartsfasen. Vi er ikke bekymrede for fremtiden, men vi havde gerne set, at det så anderledes ud, siger Tina Voldby videre.

Hun noterer i øvrigt, at det vil være en oplagt mulighed for mange af de unge, der eventuelt har fået afslag på deres uddannelsesønsker, at søge ind på installatørområdet:

- At uddanne sig til vvs- eller elinstallatør er samtidig den bedste garanti for et job efter endt uddannelse. Der er 100 procent beskæftigelse til de uddannede installatører. Derimod er det samme ikke tilfældet på en række af de øvrige erhvervsakademiuddannelser, siger Tina Voldby.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125