23948sdkhjf

Nervepirrende affalds-opløb

Amagerforbrænding satser alt på et politisk ja i aften – men tilsyneladende forgæves
Et flertal i Amagerforbrændingens bestyrelse satser alt på at få et ja fra Københavns Borgerrepræsentation (BR) til en lånegaranti på fire mia. kroner aften, så de kan gå i gang med at bygge en erstatning for det nedslidte værk. Men det er tilsyneladende forgæves, da Amagerforbrænding har et politisk flertal imod sig.

I et brev til BR-medlemmerne har et flertal i bestyrelsen truet med at opløse selskabet, hvis ikke deres forslag får opbakning. Men bestyrelsesformand vil dog ikke kalde det en trussel.

- Nogle har opfattet vores brev som en trussel. Det er det bestemt ikke. Det er udelukkende en saglig vurdering af, at hvis Teknik- og Miljøforvaltningen via politikerne får bremset dette projekt, som vil blive verdens bedste og mest miljøvenlige affaldshåndteringsanlæg, så må vi som ansvarlig bestyrelse melde fra, siger Mogens Lønborg.

Men politikerne holder tilsyneladende fast. Og teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) lufter endda overfor Licitationen, at hun mener, at den endelige beslutning først kan tages om et år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.179