23948sdkhjf

Godt Nytår

Bare at håbe på et godt nyt år er næsten at være blåøjet i den nuværende økonomiske situation, hvor tusinder af danske virksomheder, ikke mindst i byggesektoren, er i fare for at måtte dreje nøglen om. Men det er måske netop derfor, at man nu skal huske et citat fra den netop afdøde tidligere præsident for Tjekkiet, Vaclav Havel:

- Håb er ikke optimisme, det er heller ikke en overbevisning om, at alt nok skal gå godt. Det er derimod visheden om, at der er en mening med tingene; uanset hvordan det går...

Også i Danmark har vi for alvor måttet sande, at tingene hænger sammen på tværs af landegrænserne. Nu rammes også vi af den internationale økonomiske krise, selv om vi gennem en årrække har haft ganske godt styr på den overordnede samfundsøkonomi. Ganske vist brugte også den tidligere regering for mange penge til at udvide den i forvejen voldsomt store offentlige sektor, men det var penge, vi dengang havde i kassen.

Netop i den situation er det vigtigt også at huske på, at intet ændrer sig, før vi begynder at gøre tingene anderledes. Desværre tror de fleste politikere, også den nuværende regering, at bare de kører derud af i de gamle og kendte spor, så skal det hele nok lykkes. Fremrykkede investeringer, der ganske givet vil skabe en masse arbejdspladser, men desværre til østeuropæisk arbejdskraft. Nye skatter og afgifter. Jo, vi kender opskriften, og vi ved desværre også, hvad den ender med.

Danmark har behov for en kursændring, hvor optimismen genskabes for først og fremmest de danske virksomheder. Skabes der optimisme i virksomhederne, forplanter det sig nemlig til borgerne.

Regeringen har desværre valgt det modsatte. At belaste de skatteborgere og virksomheder, der i forvejen bærer byrderne, med yderligere skatter og afgifter for i stedet at belønne de grupper i samfundet, der ikke bidrager til samfundet med en arbejdsindsats. Og det bliver ikke bedre de kommende år. Regeringen har allerede bebudet, at dens opskrift på samfundsøkonomi hedder mere af samme slags.

Derfor er det nærmest et udslag af åndelig masochisme at ønske godt nytår, for vi ved på forhånd, at det ikke ligefrem er en positiv udvikling, der venter her på den anden side af årsskiftet. Derfor er det også nu, vi skal have modet til at tage de rigtige initiativer. Churchill beskrev situationen ganske godt med ordene:

- En pessimist ser problemer i enhver mulighed; en optimist ser muligheder i ethvert problem...

Trods alt – GODT NYTÅR!
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093