23948sdkhjf

Nu får Aarhus sin letbane

Går det som forventet, kan aarhusianerne fra 2016 køre i letbane mellem Grenå og Odder via Aarhus H
Statsminister Helle Thorning-Schmidt har nu præsenteret det lovforslag, der skal "bane vej" for en letbane i Aarhus.

Lovforslaget indebærer, at der oprettes et interessentskab, Aarhus Letbane I/S af Aarhus Kommune, transportministeren og Region Midtjylland. Formålet med selskabet er at anlægge Aarhus Letbane fra Grenaa til Odder, herunder foretage de nødvendige ekspropriationer til anlægget og desuden foretage andre nødvendige retslige skridt for at sikre anlægget. Det gælder eksempelvis at nedlægge byggelinier og forbud.

- Det er en slags moderne sporvogne, og der er ingen tvivl om, at det vil styrke den kollektive trafik i Østjylland. Jeg håber, at det vil få flere til at bruge den kollektive trafik i den del af Danmark, og vi håber at den kan stå klar allerede i 2016, sagde statsministeren og påpegede, at letbanen i Aarhus er et led i regeringens arbejde for en grøn omstilling af Danmark, understreger Statsministeren i forbindelse med præsentationen af lovforslaget.

Aarhus Letbane består af anlæggelse af en ny dobbeltsporet letbane fra Århus H via de bynære havnearealer, herunder en afgrening til Østbanetorvet, via Skejby og Lisbjerg til Lystrup, samt tilpasning af Odderbanen og Grenaabanen.

Lovforslaget indebærer endvidere, at Aarhus Kommune og Region Midtjylland opretter et drifts- og infrastrukturselskab, der har til formål at stå for drift og vedligehold af Aarhus Letbane, dog ikke vedligehold af Grenaabanen, som Banedanmark fortsat skal stå for.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094