23948sdkhjf

Pensionist slap for dyrt affaldsgebyr

Efter næsten to års kamp gav retten pensioneret malermester medhold i ikke at betale gebyr
Efter næsten to års kamp slap en pensioneret malermester, Arne Hulbæk, for at betale et affaldsgebyr på knap 17.000 kr., som Vordingborg Kommune krævede, fordi han stadig havde nogle opgaver som maler til at supplere pensionen.

I dag er 72-årige Arne Hulbæk en lettet mand efter Retten i Nykøbing har bakket ham op, men det har været en hård periode for ham.

Han kan ikke forstå, hvorfor han dog skulle bruge så lang tid med søvnløse nætter over en sag, som ifølge ham selv er absurd. Han bruger slet ikke den offentlige genbrugsplads til de få tomme malerbøtter, han producerer.

- Jeg har i næsten 50 år som malermester aldrig haft en eneste sag med manglende betaling eller rykkere, og så får jeg som pensionist opkrævninger fra en kommune, der åbenlyst nægter at lytte til mine argumenter og afviser min dokumentation. Det har rystet mig, og gjort mig meget mere mistænksom overfor myndighederne. Og det er da trist, siger Arne Hulbæk til Licitationen.

Den 21. november fik han rettens ord for, at han slap for et affaldsgebyr på omkring 8.000 kroner i 2010 og efterfølgende overgav Vordingborg Kommune sig, og sendte ham en kreditfaktura, der også omfattede den nye opkrævning for 2011 på 8.893 kroner.

Svært at fatte

Men Arne Hulbæk kan ikke fatte, at det kom så langt.

Efter sin pensionering har han stadig haft mindre opgaver med en lille omsætning. Han har samtidig haft en aftale med sin lokale Flügger-forretning om at aflevere sit malingsaffald der.

Så han blev overrasket over den første gebyropkrævning, som han nægtede at betale.

- Det handler jo om retfærdighed. Jeg har ikke brugt genbrugspladsen, og derfor skal jeg ikke betale erhvervsaffaldsgebyr, siger han.

Da kommunen bad om dokumentation, skrev bestyreren i Flügger under på det, men det hjalp ikke. Og heller ikke opbakning fra Danske Malermestre gjorde en forskel. Så gik Arne Hulbæk i retten, og fik godt et år efter ret.

Hos Danske Malermestre har direktør Ole Draborg hørt om andre sager, og han mener, at kommunerne har været arrogante i forbindelse med dispensation for erhvervsaffaldsgebyr.

- De har udvist skræmmende lidt fleksibilitet i deres behandling af firmaets berettigede ansøgninger om at undgå betaling. Det er ikke rimeligt, siger Ole Draborg.

Det har ikke været muligt for Licitationen af få fat i Vordingborg Kommune i denne sag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093