23948sdkhjf

Årets Arne går til ... Københavns Kommune

Cykelruter, skaterparker, legepladser og mødesteder. København er blevet et bedre sted at være, og derfor belønnes kommunen med den prestigefyldte arkitektpris Årets Arne
Københavns Kommune har i de senere år vist, at byens friarealer kan bruges til meget mere end den traditionelle plads eller park.

Skaterparker, gårdhaver, legepladser, cykelruter og mødesteder er skudt frem mellem bygningerne, hvilket gør byen til et bedre sted at være. Derfor modtog Københavns Kommune hovedprisen Store Arne ved uddelingen af arkitekturprisen Årets Arne i fredags.

Det er Arkitektforeningens københavnske lokalafdeling der uddeler Årets Arne. Der er to kategorier: Store Arne og Lille Arne.

Behov for mødesteder

I begrundelsen fra Arkitektforeningens lokalafdeling i København for at tildele prisen Store Arne til Københavns Kommune lyder det:

- I et samfund hvor tilværelsen privatiseres, er der et stigende behov for, at det offentlige rum tilbyder borgerne mødesteder med mulighed for interaktion.

Københavns Kommune har i en årrække haft fokus på udvikling af legepladser, parker, havnerum, strande, fælles gårdhaver cykelstier/cykelruter osv. Disse rum favner byens mangfoldighed og understøtter byens sammenhængningskraft, lyder det fra Arkitektforeningen.

Lille Arne til Givrum.nu

Årets lille Arne går til netværket Givrum.nu, der arbejder for at tage tomme bygninger i brug og formidle viden og rådgivning til alle, der vil vide mere om genanvendelse af tomme bygninger.

- Når Givrum.nu engagerer sig i nye projekter, er de flittige til at inddrage deres netværk, og det betyder, at de løsninger, de når frem til, både er nuancerede og kvalificerede, lyder det blandt andet i begrundelsen for prisen.

- Givrum.nu er med til at pege på et supplement til vores eksisterende måde at tænke og organisere byplanlægning på, siger juryen om endnu en grund til at tildele netværket prisen Lille Arne.

Arne - fri og uafhængig

Årets Arne er en uafhængig pris, en kommentar, som vil sætte fokus på høj arkitektonisk kvalitet, det kontroversielle og "skæve" og være med til skabe debat om arkitektur og byrum.

Prisen er indstiftet af Arkitektforeningens lokalafdeling i København som også er jury.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094