23948sdkhjf

Cowi vinder byggeri med biosfære

Vinderforslag understøtter DTU’s ønske om at styrke de nye ingeniør- og biovidenskabelige fagligheder inden for life science og bioengineering
Biosfæren er den del af Jorden, hvor levende væsener kan trives. Biosfæren er således også navnet på det centrale område, som skal samle de sociale og fælles faciliteter i det nye institutbyggeri til life science- og bioengineering-aktiviteter i bygning 201-205 på DTU Lyngby Campus.

Det fremgår af det forslag, som netop har vundet projektkonkurrencen for byggeriet, der også har arbejdstitlen Biovaf.

Det er Cowi med underrådgivere, som står bag vinderforslaget. Ud over Cowi består teamet af Christensen & Co Arkitekter A/S, Rørbæk og Møller Arkitekter A/S, Schul Landskabsarkitekter og Wessberg A/S.

Institutbyggeriet omfatter cirka 40.000 kvm og skal samle flere af universitetets aktiviteter inden for life science og bioengineering. Den totale investering i det nye institutbyggeri er på 1,2 mia. kr.

Særligt sympatiske træk

Projektkonkurrencens dommerkomité fremhæver i dommerbetænkningen, at de anser Cowis tanker bag byggeriets biosfære for et særligt sympatisk træk ved projektet. I dommerbetænkningen står:

- Dommerkomiteen har stor sympati for Biosfæren og vurderer, at dette centrale rum vil iscenesætte visionen om netværket og det tværfaglige samarbejde og vil sætte scenen for den nye forskningsverden på DTU."

Biosfæren skal ikke kun være til glæde for de medarbejdere og studerende, der får deres daglige gang i bygning 201-205. Konkurrencevinderen lægger op til, at øvrige medarbejdere i 2. kvadrant benytter biosfæren.

Projektvinderens visioner for det nye byggeri lyder, at det bliver "et socialt epicenter." Vinderne beskriver selv byggeriet som et åbent hus, der inddrager omgivelserne, og som inviterer til, at man skyder genvej gennem byggeriet fra bygning 101 og videre til resten af 2. kvadrant.

Dommerkomitéen betegner endvidere vinderforslaget som fleksibelt og robust over for forandringer og nye måder at arbejde på.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095