23948sdkhjf

Byggenyt

REGION NORDJYLLAND

SKAGEN: Vejen har været lang og fyldt med bump undervejs, men nu ligger der langt om længe en fiks og færdig lokalplan for Lille strand-grunden ved Vestre Strandvej i Skagen, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Plan- og miljøudvalget i Frederikshavn Kommune har netop godkendt et revideret lokalplanforslag med bebyggelse i op til 9,5 meters højde mod Vestre Strandvej, som er en meter lavere end i det forslag, der har været til høring. Lokalplanforslaget skal til endelig godkendelse i byrådet.

REGION MIDTJYLLAND

HOU: Odder Byråd har vedtaget at sende et forslag til lokalplan for et område ved Øster Allé i Hou til høring. Lokalplanen vil gøre det muligt at opføre 12 boliger i området.

THEM: Et par unge arkitekter har på frivillig basis udarbejdet et forslag til en renovering og udvidelse af medborgerhuset i Toftebjerg i Them, skriver Midtjyllands Avis.

Det er planen, at huset i fremtiden også skal rumme bibliotek og kreativ skole, men om- og udbygningen er blevet udskudt på ubestem tid. Lederen af huset, Ove Hjort håber dog på, at der kan komme skred i sagen allerede næste år. Ønskescenariet er, at det endelige projekt for en om- og udbygning kan være på plads næste år, 0g at byggeriet kan sættes i gang året efter.

Forslaget fra arkitekterne er blevet præsenteret for kommunen, hvis ejendomsafdeling nu skal lave et overslag over, hvad det vil koste at realisere planen.

Det er arkitekterne Maiken Anett Steenholt og Sanne Yde Søndergaard fra Steenholt Søndergaard Arkitekter, der har lavet skitseforslaget.

AARHUS: Aarhus Kommune har fremlagt et forslag til lokalplan for et område ved Grenåvej og Ny Studstrupvej i Skødstrup til offentlig høring frem til 13. juni.

Lokaplanen vil tillade, at området anvendes til tæt-lav og/eller etageboligbebyggelse samt til butiksformål i form af en dagligvarebutik.

Samtidig har kommen fremlagt et forslag til lokalplan for et område ved rundkørslen Christians X’ s Vej i Viby. Lokalplanen tillader, at der bygges en dagligvarebutik samt en mindre bygning til detailhandel på stedet. Også her slutter høringsfristen den 13. juni.

REGION SYDDANMARK

RIBE: Esbjerg Byråd vedtog forleden at sende et forslag til lokalplan for området ved den gamle biograf i Sct. Nicolaj Gade 16 i Ribe til offentlig høring. Lokalplanen vil gøre det muligt at indrette boliger i den gamle biograf, der fungerede som biograf fra 1954 til 2006 og siden husede et diskotek i en årrække. Ejer Jon Sørensen ønsker at indrette syv boliger i bygningen, fortæller Jydske Vestkysten.

HADERSLEV: Haderslev Byråd skal på sit møde i morgen, 24. april, blandt andet tage stilling til en ansøgning om frigivelse af et rådighedsbeløb på to mio. kr. til ombygnings- og renoveringsarbejder på Plejecenter Hiort Lorenzen.

Plejeboligerne ved Plejecenter Hiort Lorenzen blev bygget i 1998 og drives af Haderslev Boligselskab v. Domea. I tilknytning til plejeboligerne er der seks fællesrum/fælleskøkkener, som man ønsker ombygget ved at inddrage et depotrum og nedrive nogle vægge. Det anslås, at udgiften pr. køkken vil være godt 300.000 kr.

REGION SJÆLLAND

RINGSTED: Ringsted Byråd har godkendt et forslag til lokalplan 264, der skal bane vej for opførelse af en dagligvarebutik m.v. på Roskildevej 66 -70 i Benløse.

Lokalplanen åbner mulighed for etablering af en dagligvarebutik eller anden detailhandel på op til 1000 kvm, etablering af 1000 kvm lettere erhverv, kontorer/administration, opsætning af en 29 meter høj pylon samt etablering af ubemandet tankanlæg. Lokalplanforslaget fremlægges til offentlig høring i otte uger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126