23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION SJÆLLAND

forskønnelse - HØRVE: Hørve by er blandt de 13 byområder i 11 af landets 98 kommuner, som Ministeriet og By, Bolig og Landdistrikter vil være med til at forskønne gennem en bevilling på 2,3 millioner kroner. Hertil kommer Odsherred Kommunes egen andel på yderligere 4,6 mio. kr. over de næste fire år.

Tilsagnet på kommunens ansøgning om støtte skal drøftes i byrådet i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2013.

I Hørve er der i forvejen sat gang i arbejdet med en helhedsplan, som en arkitekt udarbejder for Plan og Udvikling og som inddrager borgerne. Derudover skal Plan og Udvikling nu i gang med at udarbejde en områdefornyelsesprogram, som detaljeret skal beskrive, hvilke initiativer, kommunen vil tage. Blandt planerne er "projekt by i bevægelse" med etablering af skater- og parkouranlæg, etablering af et kulturhus, renovering og forskønnelse af bymidten samt trafiksanering og smukkere veje.

KUNSTSTOFBANE - HØNG: Kulturudvalget i Kalundborg Kommune har besluttet, at der skal etableres en kunststofbane i den sydlige del af kommune. Kalundborg Kommune afsætter fire mio. kr. til kunststofbaner i indeværende år og har derudover to mio. kr. at gøre godt med til projektet.

Brugerne skal også bidrage til finansieringen, og det faktum kan få indflydelse på, hvor banerne placeres.

Det er meningen, at en af banerne skal placeres i Kalundborg by, ligesom også Svebølle får én. Den tredje kunststofbane skal så placeres i den sydlige del af kommunen i Gørlev eller Høng.

STIER - RINGSTED: Ringsted Kommunalbestyrelse har frigivet penge til etablering af stier. I Ringsted Kommunes Stiplan for transportstier er beskrevet en række indsatsområder. Det er for eksempel forbedring og udbygning af et sammenhængende hovedstinet. De første projekter forventes realiseret i år.

Der er frigivet to mio. kr. i hvert af årene 2012 til 2014, altså i alt seks mio. kr.

REGION SYDDANMARK

hAVN - SØBY: Ærø Kommunalbestyrelse sagde forleden ja til at bidrage med én mio. kr. til en stor udvidelse af havnen i Søby. Den planlagte udvidelse løber i alt op i 13 mio. kr., og der er forventning om, at der kan opnås en EU-støtte på knap 6,5 mio. kr.

FORSKØNNELSE - EGTVED: Ministeriet for by, bolig og landdistrikter har sagt ja til at sende 2,35 mio. kr. til Vejle Kommune, der har søgt om pengene til forskønnelse af bymidten i Egtved.

Vejle Kommune skal selv investere to gange det beløb og det er man indstillet på at gøre. Vejle Byråd skal dog først afsætte pengene på budgettet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094