23948sdkhjf

Byggenyt

REGION SJÆLLAND

KØGE: Skoler og andre kommunale ejendomme skal istandsættes for næsten 50 mio. kroner i år, har Køge Byråd besluttet. En del af pengene tjener sig ind igen, fordi bygningerne bliver mere energivenlige.

For eksempel skal tre Køge-skoler suppleres med solenergi. Køge Kommune har de seneste år arbejdet målrettet på at gøre kommunens bygninger mere energivenlige, men det er første gang, der sættes solcelleanlæg op på kommunens ejendomme. I første omgang er det planen, at Ejby skole, Ellemarkskolen og Holmebækskolen skal have solcelleanlæg.

REGION SYDDANMARK

SØNDERBORG: Sønderborg Byråd har af Sønderborg Havneselskab A/S købt Ewers pakhus og et tilstødende areal på havnen i Sønderborg til et nyt Multikulturhus, som er besluttet opført på havnen.

Planen er, at byggeriet af det nye kulturhus skal stå færdigt i 2017. Det er forventningen at cirka 1.500 borgere i kommunen dagligt vil besøge det nye møde- og aktivitetssted, hvor en række kulturinstitutioner som biblioteket, kunstskolen, center for kultur og andre samles under ét tag og forvandler den nedslidte havn til et attraktivt og dynamisk kulturknudepunkt. Nybyggeriet bliver på 3.600 kvm, hvortil kommer pakhusets 1.200 kvm.

Byrådet har afsat 95,4 mio. kroner frem til 2016 til det nye Multikulturhus, hvilket er cirka halvdelen af kommunens samlede investeringer på 180-190 mio. kroner på havnen. Dertil kommer private investeringer på havnen på 1,3 mia. kroner.

JELLING: Måske får Jelling alligevel et kapel fremover, skriver Vejle Amts Folkeblad. På det seneste møde i Jelling Menighedsråd blev det besluttet at undersøge mulighederne for at finde en diskret placering. Det kunne for eksempel være ind i skrænten øst for det nuværende sognehus, der skal rives ned.

NORDBORG: Til marts næste år samles regionale og kommunale sundhedstilbud i det tidligere rådhus i Nordborg. Det nye sundhedshus i Nordborg vil med sine knap 2.000 kvm samle både de kommunale og de regionale sundhedstilbud under samme tag. Etableringen af sundhedshuset vil koste 14 mio. kroner.

REGION MIDTJYLLAND

HOU: Odder Kommune har sat 12 kystnære grunde på et areal nord for Hou Havn til salg, og interesserede købere skal senest 18. marts have afleveret et bud til Odder Kommune. Bliver man ejer af en grund, skal man senest to år efter købet have startet opførelsen af sin strandvejsvilla.

Lokalplanen for området bestemmer, at alle huse skal opføres i ét plan med udnyttet tagetage, og at de alle skal opføres som teglstensmurværk i grå nuancer. Det fortæller Horsens Folkeblad.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094