23948sdkhjf

To hold vinder diakonissen

Tegnestuen Vandkunsten og Cubo Arkitekter deler førstepladsen i konkurrencen om udviklingsplan for Diakonissestiftelsen i København
Det ene hold havde et stærkt greb om de mange funktioner, der skal udvikle sig og spille sammen på Diakonissestiftelsen: uddannelse, boliger, kulturelle aktiviteter og meget mere.

Det andet havde stærke udspil til grøn struktur og en nyfortolkning af det karakteristiske, røde murværk i de historiske bygninger ved Peter Bangs Vej.

Tilsammen har de to hold med Vandkunsten og Cubo i spidsen leveret de bedste bud på, hvordan Diakonissestiftelsen fremover kan udvikle sig, og derfor er de netop blevet udpeget som vindere af den tværfaglige konkurrence, som blev sat i gang i december sidste år.

Der blev også uddelt præmier for andre elementer i de fire forslag. Team Juul Frost blev fremhævet for at have taget livtag med arealerne langs Søndre Fasanvej, hvor de afprøvede ideen om at gå mere radikalt til værks med nybyggeri.

Team Erik Møller/ Vilhelm Lauritzen blev præmieret for sit gennemarbejdede forslag til Diakonissehaven, og Team Vandkunsten blev påskønnet for at have arbejdet meget bevidst med bæredygtighed og fællesskab, blandt andet i forbindelse med de fremtidige seniorboliger.

Tæt samarbejde

Mogens Madsen, bestyrelsesformand for Diakonissestiftelsen og formand for dommerkomiteen, er tilfreds med resultatet af konkurrencen.

- Vi var meget ambitiøse, da vi udskrev konkurrencen. Det har været en kompleks og udfordrende opgave for holdene, og vi synes, at vi har fået rigtig meget for pengene i form af ideer, vi kan tage med os i det videre arbejde. Alle fire hold har leveret nogle fine analyser af stedets muligheder, og de har skitseret konkrete løsningsforslag, som vi kan bruge.

Næste fase bliver en helhedsplan, som Diakonissestiftelsen forventer at arbejde på i resten af 2012, i et tæt samarbejde med Frederiksberg Kommune. Efterfølgende udarbejder kommunen en lokalplan.

Borgmester Jørgen Glenthøj og formand for By- og Miljøudvalget i Frederiksberg Kommune, Jan E. Jørgensen, har også siddet i dommerkomiteen:

- Konkurrencen har åbnet for nye perspektiver og forslag. For Frederiksberg Kommune er det vigtigt, at man viser stor respekt for de ældste dele af det historiske bygningsanlæg, og at der fortsat er grønne frirum, siger Jørgen Glenthøj:

Læs mere i ArkByg fredag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11