23948sdkhjf

Fængsel tager ny portvagt i brug

Det var et byggeri præget af de lukkede omgivelser, da fængel fik ny bygning til portvagten
Kriminalforsorgens "Anstalten ved Herstedvester" har netop taget en ny portvagt - og ny lagerhal i brug.

For alle parter har det været en krævende proces at bygge midt i et område med færdsel ind og ud af fængslet mange gange dagligt. Byggeriet til godt 13 mio. kroner er opført af Base Erhverv Øst as, Roskilde.

Det samlede byggeri er på 875 kvm, og er foregået i to etaper: Første etape var den nye portvagt på 275 kvm, hvorigennem al færdsel til og fra fængslet sker, og den blev taget i brug i april. Anden etape var den ny lagerhal på 600 kvm. Det samlede byggeri er netop indviet officielt.

Byggeriet begyndte med at fjerne cirka 30 meter af den fem meter høje sikringsmur i beton omkring fængslet. Inden nedrivningen blev der etableret en midlertidig sikringsmur med "Nato-pigtråd" på indvendig side.

Den nye portvagt afløser den oprindelige, der var meget mindre, nemlig 50 kvm.

Portvagten indeholder et kontrolrum, hvorfra adgangen til fængslet styres i dagtimerne, og er samtidig den bygning, man skal igennem for at komme ind i fængslet, gående eller i bil. Portvagten har et omfattende system med elektronisk overvågning og fysisk sikring – blandt andet glasfacader i skudsikkert glas.

Der er benyttet meget glas i byggeriet, og det medvirker til at give et åbent indtryk, samtidig med at fængslet er lukket.

Æstetisk bygning

Ved indvielsen sagde fængselsinspektør Hans Jørgen Engbo blandt andet, at Anstalten ved Herstedvester har fået en flot og æstetisk smuk bygning, der både styrker sikkerheden og giver betydeligt bedre lagerfaciliteter.

Han betegnede samarbejdet som meget tilfredsstillende, selvom det har været en vanskelig opgave at bygge lige midt i det område, hvor al færdsel ind og ud af Anstalten foregår.

- Vi er meget glade for byggeriet, der til fulde lever op til vore forventninger. Det er både brugervenligt og funktionelt – det fungerer godt, og det vil det også gøre mange år frem. Hver detalje er søgt gennemtænkt, og det gælder også lyssætningen, hvor en ny konstruktion med skudsikkert glas i stedet for en mur giver visuel åbenhed. Vi har fået kvalitet og er meget tilfredse, supplerer vicefængselsinspektør Kirsten Jensen.

Base Erhverv Øst as er blevet "målt og vejet" af bygherren - Kriminalforsorgen.

Evalueringen blev lagt i hænderne på Byggeriets Evaluerings Center, og byggeriet blev bedømt til 19,3 points ud af 20 mulige. Bedømmelsen omfattede både tidsfrister og mangler, arbejdsulykker og kundetilfredshed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08