23948sdkhjf

Hidtil mindste læsser med så stor løftehøjde

Schäffer 3550T og 3560T er de hidtil mindste læssemaskiner med en løftehøjde helt op til 3,85 meter
Indkøb af læssemaskiner er ofte et kompromis mellem behovet for stor læssehøjde til containere og lastvogne og begrænsede dimensioner og lille venderadius eksempelvis til opgaver på snævre stier eller sårbare overflader, hvor trykket skal begrænses. Med kun 140 cm i bredden kan Schäffer 3550T/3560T komme gennem døre eller porte og snævre passager i hække eller hegn.

Schäffers nye knækstyrede teleskoplæsser 3550T/3560T sætter en ny standard ved at være den hidtil mindste læssemaskine, der har en løftehøjde helt op til 3,85 meter og uden vanskeligheder læsser en lastvogn med tre meter over siden eller tager paller fra stabel eller lastvogn.

- Udover at det er en overordentlig kompakt teleskoplæsser, så er den også let. Den holder sig under fire ton trods en løftekraft på 1.700 kg, og så er den forsynet med enten en 50 hk eller en 60 hk Kubotamotor, så det er en særdeles stærk maskine, siger Kristian Helms fra Helms TMT Centret.

Aldrig så let

- Vi har aldrig haft en så let teleskoplæsser, som alligevel har kræfterne og løfteevnen til at løse langt de fleste opgaver hos den professionelle håndværker, anlægsgartner, entreprenør, brolægger eller industrivirksomhed. Maskinen er smidig og stærk og velegnet til mange typer opgaver med skovl, pallegafler eller diverse redskaber. Den er eksempelvis meget anvendelig til snerydning, hvor den dels kan køre med kost eller skraber og dels kan læsse sne på lastvogne med høje sider, når det skal fjernes fra byområder.

Stor skubbekraft

Schäffers læssemaskiner har en meget stor skubbekraft, som er afgørende for at fylde skovlen ved læssearbejde. Det er dokumenteret i flere uafhængige tests, og det skyldes blandt andet anvendelsen af High Traction Force, HTF aksler, som er fremstillet til den enkelte maskinstørrelse.

- Ofte anvendes samme akseltype til mange maskinstørrelser i en modelserie, men Schäffer vælger aksler, der er nøje tilpasset maskinstørrelsen. Det betyder, at maskinen opnår den optimale skubbekraft i forhold til vægt og dimensioner, siger Kristian Helms.

- En læssemaskine af denne type er ofte en nøglemaskine, og derfor er driftssikkerheden meget afgørende. Schäffer har arbejdet sammen med Kubota gennem mere end 25 år og dermed fået motorer fra én af verdens førende producenter af kompakte dieselmotorer. Det sikrer motorer med en højt moment og stor ydelse samt en solid driftssikkerhed, så de starter uanset frost og fugtigt vejr, siger Kristian Helms.

Med den nye model spænder Schäffers program af knækstyrede teleskoplæssere over syv modeller fra 3,9 ton til 14,0 ton og med motorstørrelser fra 50 hk til 210 hk. Helms TMT Centret præsenterer Schäffer 3550T/3560T på Agromek i Hal C på C2624.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094