23948sdkhjf

De dyreste maskiner er dem der holder stille

Scantruck benytter Agromek til at sætte fokus på de totale omkostninger
Driftsudgifterne til en entreprenørmaskine er for intet at regne i forhold til udgifterne, hvis maskinen holder stille. Maskiner er skabt til at arbejde og skabe indtjening. Derfor er det ikke kun tallet på prislappen, der er vigtig, når man skal købe sig en ny maskine. Det er måske endnu vigtigere at se på, hvad det koster at holde maskinen i topform, så den kan generere indtjening.

- På Agromek vil vi gerne vise vore nyheder, som vi da også har nogle stykker af. Men vi satser også kraftigt på at få mangen en rigtig god snak med entreprenører og maskinførere, der arbejder med grejet i det daglige. Vi vil simpelthen sætte fokus på de totale omkostninger og gensalgsmulighederne ved maskinerne, fortæller Henrik Kirketerp-Møller, der er salgschef hos Scantruck A/S.

Virksomheden med base i Skive er blandt landets største importører og forhandlere af entreprenør- og landbrugsmaskiner. Det er markante mærker som Komatsu, Manitou, Atlas, McCloskey og Rubble Master, der står på importlisten.

- Englænderne kalder det TCO - Total Cost of Ownership. På dansk bliver det til “totalomkostningerne i ejertiden". Det er ofte mindst lige så vigtigt at have dem for øje, som prisen på den nye maskine. Hvor mange timer kan maskinen køre uden at opleve nedbrud? Hvor store er de løbende driftsomkostninger? Hvad er gensalgsprisen? Det er blot nogle af de væsentlige spørgsmål, man bør forholde sig til, når man køber en ny entreprenørmaskine, fastslår salgschef Henrik Kirketerp-Møller.

Hvor maskinfolk mødes

Scantruck-standen i Herning kommer derfor til både at være en præsentation af spændende nyheder på maskinfronten og samtidig et mødested for fagfolk. Både dem fra Scantrucks salgs- og serviceafdelinger og dem fra entreprenørfirmaerne og maskinernes førerhuse.

- Vi møder op i stærkeste opstilling både med sælgere, produktchefer og servicefolk og er klar til at tage imod både eksisterende og kommende kunder. På Agromek er der god tid til en maskinsnak over en kop kaffe eller et glas øl, siger salgschefen.

- Vi oplever markedet for entreprenørmaskiner som stabilt. Specielt de lidt større og store firmaer køber nyt, og vi handler maskiner hver dag. Specielt kan vi mærke, at der er gang i store vejprojekter og også andre offentlige anlægsprojekter i det store format. Det kræver maskinkraft, siger Henrik Kirketerp-Møller.

Maskinstationerne er der

Han véd på forhånd, at mange maskinstationsfolk vil komme omkring Scantruck-standen på Agromek.

Med maskiner til både entreprenørerne og landbruget rammer Scantruck maskinstationerne ganske præcist med produktsortimentet.

Cirka halvdelen af medlemmerne af brancheorganisationen Danske Maskinstationer og Entreprenører beskæftiger sig med både entreprenør- og landbrugsarbejde. Den anden halvdel fordeler sig stort set fifty-fifty på entreprenørarbejde eller landbrugsarbejde.

Dermed bliver Scantruck-standen både et udstillingsvindue med nyheder fra ikke mindre end tre maskinmærker og samtidig et fagligt maskinforum.

- Det er vist første gang, vi kommer til Agromek næsten udelukkende med nyheder. Jeg véd, at der vil være stor interesse blandt entreprenørerne for den nye Komatsu gummihjulslæsser WA380-7, som omfattes af serviceprogrammet Komatsu Care. Det er en omfattende servicepakke, der ikke skal tilkøbes – den følger simpelthen med maskinen, forklarer salgschef Henrik Kirketerp-Møller.

Også Atlas møder med markant nyt. Den tyske producent har optimeret sikkerheden yderligere for førerne af mini-læsserne. Scantruck har to styk fra den nye Atlas-serie med til Herning.

Også Scantrucks tredje store maskinmærke, Manitou, byder på varmt nyt. Det vil formentlig især være teleskopliften Manitou MLT 840, der vil påkalde sig opmærksomhed.

Også egen messe

Scantruck lader det i øvrigt ikke blive ved Agromek. Lige på den anden side af nytår, den 25. og 26. januar, står der Scanmek i kalenderen. Scantruck følger op på Agromek ved at vise hele maskinsortimentet frem på firmaets egen udstilling i hovedkvarteret i Skive. Det bliver femte udgave af Scanmek, som dermed har manifesteret sig som en fast tradition hvert år i slutningen af januar.

Sidst besøgte hen ved 3.000 gæster udstillingen, og der blev solgt 22 brugte og seks nye maskiner i løbet af de to Scanmek-dage.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094