23948sdkhjf

Alectia forbereder lederskifte

Jens Moberg har fuldført sin opgave og ønsker at træde tilbage som topchef. Afløseren er fundet i bestyrelsen
Det var en af de helt store kapaciteter i specielt den internationale it-verden, som Alectia i foråret 2011 kunne præsentere som ny topchef for rådgivervirksomheden.

Jens Moberg med en fortid i blandt andet Microsoft overtog stafetten efter Ingelise Bogason. Men nu lidt over halvandet år senere giver han den videre: Ifølge Jens Moberg selv fordi hans opgave er løst.

I går blev Alectias medarbejdere præsenteret for det kommende lederskifte i rådgivervirksomheden, som finder sted i slutningen af april næste år. Og afløseren er fundet i Alectias egen bestyrelse, hvor næstformanden og nuværende adm. direktør i teknologivirksomheden RTX Jesper Mailind sætter sig i direktørstolen til maj.

- Ved Jens Mobergs indtræden var der et stort behov for en fokusering og udvikling af virksomheden. Jens Moberg har på den baggrund gennemført nødvendige organisatoriske forandringer. Han har drevet et restruktureringsprojekt, der centrerer virksomheden omkring fire veldefinerede forretningsområder og styrker forudsætningerne for profitabel vækst, både nationalt og international, siger Alectias bestyrelsesformand, Erik Hovgaard, og fortsætter:

- Da denne opgave nu er fuldført, har Jens Moberg meddelt bestyrelsen, at han ønsker at give stafetten videre for blandt andet at koncentrere sig om bestyrelsesarbejde. Vi havde den oplagte efterfølger i vores bestyrelse, og det er meget tilfredsstillende, at næstformand i vores bestyrelse Jesper Mailind har sagt ja til stillingen som adm. direktør for Alectia.

Førstehåndskendskab

Jesper Mailind har indgående erfaring i drift og udvikling af vidensbaserede virksomheder blandt andet som adm. direktør for GN Resound A/S og senest som adm. direktør for teknologivirksomheden RTX A/S.

Fra sin position som næstformand i Alectias bestyrelse har Jesper Mailind et detaljeret førstehåndskendskab til virksomheden.

Jens Moberg selv understreger at han frem mod ledelsesskiftet fortsætter fokuseret.

- Jeg har løst en vigtig del af opgaven i relation til at styrke forudsætningerne for fremtidig profitabel vækst, og jeg forbliver fuldt fokuseret på at lede Alctia indtil overdragelsen til Jesper Mailind. Vi har valgt en transparent proces omkring skiftet af respekt for Alectias medarbejdere og kunder, siger Jens Moberg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125