23948sdkhjf

Gardere på spil i Kongens Have

Forsvaret vil bygge et nyt hus, hvor Den Kongelige Livgarde kan øve sig på musikinstrumenterne
Fremover vil det måske ikke kun være fuglekvidder, solskin og de smukke omgivelser, gæsterne i Kongens Have kan nyde. Et amfiteater i Kongens Have samt en 1.350 kvm stor bygning på kasernen lige op til haven bliver nemlig opført, hvis Københavns Kommune godkender et lokalplanforslag.

Det er Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme, der vil opføre amfiteatret, mens det er Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste, der vil bygge et nyt hus, som Den Kongelige Livgardes Musikkorps kan benytte, når de øve.

Miljø- og Teknikudvalget i Københavns Kommune godkendte for nylig forslaget til den nye lokalplan, som skal gøre det muligt for de to parter at påbegynde de to byggeprojekter. Borgerrepræsentationen skal snart tage endeligt stilling til, om lokalplanen skal vedtages, hvorefter den sendes i høring.

- Vi vil gerne gøre hele pladsen smukkere, og vores gardere mangler et fast øvelokale, så vi håber, at projektet bliver en realitet, fortæller oberst Lasse Harkjær, der er chef for Den Kongelige Livgarde.

Byggeriet af det nye hus, der skal rumme en musik-øvesal, kommer til at koste 39 mio. kroner. Heraf vil de 15 mio. kroner blive finansieret af Forsvaret, mens private fonde bidrager med de resterende 24 mio. kroner. Før kommunen har givet grønt lys til projektet, vil Lasse Harkjær ikke røbe, hvilke fonde der vil støtte projektet.

Erik Møller Arkitekter arbejder i øjeblikket på tegninger til det nye byggeri, som skal ligge i et hjørne af eksercerpladsen til kasernen - lige ved Kongens Have og Rosenborg Slot.

Det nye hus må ifølge lokalplansforslaget maks have en bygningshøjde på 11,5 meter, og facaderne skal være i lyse gullige, sandfarvede eller grågule nuancer og udføres i eksempelvis natursten eller sandsten. Desuden er der krav om, at tagbeklædningen skal opføres i mørk zink eller kobber. Amfiteatret, som styrelsen vil bygge, kommer til at have et areal på cirka 44,5 gange 43 meter med en scene på omkring 196 kvm. Scenen skal placeres omkring 2,5 til tre meter under terræn.

Møder stor modstand

Det kræver en dispensation, hvis byggeriet af et nyt hus og et amfiteater skal påbegyndes. En del af byggeriet er nemlig placeret inden for fortidsmindebeskyttelseslinjen omkring Rosenborg Slot. Både Kulturstyrelsen og Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme ser positivt på byggeprojekterne, mens Indre By Lokaludvalg, Københavns Museum samt flere naboer er mere betænkelige over for byggeprojekterne.

Lasse Harkjær undrer sig over, at projekterne møder så meget modstand.

- Lige nu er står lastbiler, der er op til fire meter høje, parkeret på området. En ny bygning ville give meget mere til området, siger han.

Han påpeger desuden, at hvis man valgte at dreje bygningen, så den lå langs Gothersgade og dermed ikke ligger i beskyttelseslinjen, så ville bygningen fjerne udsigten til Rosenborg Slot.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094