23948sdkhjf

København vil samle administrationen

Københavns Kommune arbejder på at slå flere administrationsenheder sammen
Københavns Kommune vil gøre op med de mange administrationsejendomme, som kommunen har spredt ud på mange adresser. Derfor er alle bygninger kommet under lup.

- Vi gennemgår samtlige bygninger og analyserer, hvad der er muligt i forhold til at samle administrative enheder. Om det bliver den helt store samling eller decentrale modeller er ikke fastlagt endnu, siger Anne Skovbro, der er direktør for Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune og fortsætter:

- Man kan spørge sig selv, om det er ejendomme, Københavns Kommune selv behøver at eje og drive, eller om man rent faktisk ville være bedre stillet ved at leje sig ind i nogle ejendomme, hvis det handler om administrationslokaler. Man kunne overveje OPP. Det er den analyse, vi er i gang med at lave.

Centre i bydele

På Østerbro, Vesterbro og de øvrige bydele ligger flere administrationsbygninger, som kan samles.

- Ude lokalt i bydelene har vi nogle administrationsaktiviteter liggende. I nogle bydele kan vi have op til syv adresser, og der kan der være en idé i at samle dem, forklarer Anne Skovbro.

Den helt stor centraliseringen er det ikke sikkert, at det bliver til, da nogle borgere måske gerne vil kunne henvende sig til kommunen lokalt.

- For nogle borgere vil det nok være rart, at der stadig ligger noget lokalt. På Østerbro bor der eksempelvis mellem 80.000 og 90.000 mennesker. Det er flere, end der bor i Gentofte Kommune. Derfor kan der godt være en idé i, at vi nogle steder samler noget lokalt, siger Anne Skovbro.

Det er ikke kun kvadratmeter, Københavns Kommune kan få som resultat af at samle forskellige enheder.

- Vi har mange ejendomme, der ligger spredt ud over mange små adresser, så vi kan spare kvadratmeter ved at samle dem. Men vi tror også, at de administrative medarbejdere vil kunne få en bedre faglig kvalitet tilført deres arbejde ved, at de sidder sammen med andre kollegaer, som de kan sparre med, siger Anne Skovbro.

Forleden holdt Dansk Byggeri sammen med Frederiksberg og Københavns Kommuner en minikonference om OPP, og her nævnte udviklingschef Pernille Bahnson fra Københavns Ejendomme, at en administrationsejendom var et af de projekter, som lige nu var i pipelinen i kommunen, og som man kunne overveje at anvende OPP-modellen til.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093