23948sdkhjf

Elektrikere har høj troværdighed

Elektrikere er landets mest troværdige håndværkere, viser undersøgelse
Elektrikerne er landets mest troværdige håndværkere og i det hele taget blandt Danmarks mest troværdige faggrupper.

Det fremgår af en undersøgelse, som analyseinstituttet Epinion har gennemført for Radius Kommunikation.

Undersøgelsesresultatet vækker glæder hos elektrikerne.

- Det er da meget tilfredsstillende, at vi som fag har høj troværdighed. Det hænger sikkert noget sammen med fagets karakter. Det kan være, at borgerne er lidt nervøse for det med strøm og derfor omvendt imponerede af dem, der behersker det. Vi har ingen genveje. Enten virker det - eller også virker det ikke, og når elektrikerne forlader en forbruger, så virker det. Der er ikke overladt et sidste stykke arbejde, som forbrugerne lige selv skal sørge for. Det er måske andre oplevelser forbrugerne har med andre faggrupper - på it-området eksempelvis for lige at tage et, siger Dansk El-Forbunds forbundsformand Jørgen Juul Rasmussen til Licitationen.

På en skala fra et til fem med fem som meget høj troværdighed har elektrikerne en troværdighed på 3,56. Ikke så langt efter følger blikkenslagere og tømrere med en troværdighed på 3,46, henholdsvis 3,45. Mest troværdige faggrupper er sygeplejersker og læger med begge omkring fire på troværdighedsbarometret.

Politikere i bunden

Derimod ligger journalister, politikere og spindoktorer i bunden.

Folketingets formand Mogens Lykketoft (S) er bekymret over befolknings opfattelse af politikere.

- Jeg synes bestemt, det er et problem, at politikerne ligger så lavt. Det er desværre ikke et nyt problem. Men jeg synes politikere og journalister burde hjælpe hinanden med at komme højere op i det indeks. For eksempel ved, at begge parter fokuserede mere på den politiske substans, siger Mogens Lykketoft til Ugebrevet A4.

Politikernes vej op ad troværdighedslisten kan dog blive lang og besværlig mener direktør Nicolaj Taudorf Andersen fra Radius Kommunikation.

Han pointerer nemlig, at det svært at forene troværdighed med magt.

- Troværdighed dækker over, at man gør, det man siger, og siger det man gør. Men hvis en politiker vil have indflydelse og magt, kræver det, at vedkommende indgår kompromiser med andre politikere. Og det kan komme til at koste troværdighed over tid, siger han.

Undersøgelsen er baseret på internetspørgeskema blandt godt 1.000 danskere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125