23948sdkhjf

Byggenyt

REGION NORDJYLLAND

THISTED: Den selvejende institution kollegiet af 15.01.2013 vil opføre 30 ungdomsboliger på Kronborgvej i Thisted.

Der bliver tale om et cirkulært hus opført i to etager og med 15 boliger på hver etage. På hver etage er der desuden henholdsvis et og to fællesrum. Det er planen, at byggeriet skal opføres som et nulenergihus. Noget som blandt andet opnås ved montering af solceller.

Thisted Byråd har sagt god for byggeplanerne og den medfølgende kommunale støtte.

REGION MIDTJYLLAND

ODDENSE:Oddense Hallen i Skive Kommune bliver i fremtiden lige så meget et moderne forsamlingshus som en idrætshal. Lokale og Anlægsfonden støtter Oddenses nye samlingssted for alle i byen med to mio. kroner. Fra Skive Kommune kommer der tre mio. kroner.

Sammen med Lokale og Anlægsfonden og arkitekterne fra Elkiær + Ebbeskov | Leth & Gori har lokale kræfter i Oddense udviklet en kombination af idrætshal og forsamlingshus med en række nye tiltag, der kan invitere nye brugere indenfor. Projektet omfatter 447 kvm ny tilbygning og ombygning af et areal på 234 kvm. Den nye tilbygning rummer et fællesområde med langbord, pejs og lounge, som nemt kan omdannes til et aktivt lege- og motoriklandskab. Et nyt køkken etableres mellem fællesområdet og det største rum i tilbygningen, som er den nye multisal, der både kan bruges til kultur og bevægelse. I forlængelse af multisalen kommer der en "udelounge" ved boldbanerne, og i den modsatte ende ved hallens forplads bliver der etableret et område med tove, bordtennis og klatretårn samt opholdspladser.

Udvendigt fortsætter tilbygningens tag ned mod jorden, hvor det bliver til et opholdsområde med siddetrapper med udsigt over boldbanerne. Trapperne kan også bruges aktivt som fitness- og træningsinstallation.

Den store hal bevares, men bliver mere åben og tilgængelig, når den nye bygning bliver "hæftet på". Der kommer en række nicher til ophold og leg og et værkstedsmøbel, der kan anvendes til mange forskellige kreative aktiviteter. Endelig ændres det nuværende cafeteria og indgangsområde i den eksisterende del af hallen til et fitnesslokale.

HORSENS: Boligforeningen Lejerbo har nu fået grønt lys fra byrådet til at sætte gang i byggeriet af 35 almene familieboliger på en del af den tomme grund over for Netto i Vestergade i Horsens, skriver Horsens Folkeblad.

Der bliver otte to-værelses, 19 tre-værelses og otte fire-værelses lejligheder i byggeriet.

REGION SYDDANMARK

HOPTROP: Haderslev Byråd har godkendt et forslag til lokalplan for et boligområde ved Hoptrup Hovedgade i Hoptrup.

Dette lokalplanforslag er udarbejdet på baggrund af, at det aktuelle areal er overtaget af et konsortium, der ønsker at udvikle arealet fra den nuværende tilstand som nedlagt erhvervsvirksomhed til udstykning som boligområde. Området forventes udviklet til et blandet boligområde med åben-lav bebyggelse og tæt-lav bebyggelse. De to eksisterende bygninger op mod Hoptrup Hovedgade skal kunne anvendes til butikker og offentlige og private servicefunktioner.

REGION HOVEDSTADEN

RUNGSTED: Det tidligere plejehjem Hannebjerg på Louis Petersensvej i Rungsted skal rives ned, har Hørsholm Kommunalbestyrelse besluttet.

Hørsholm Kommune vil udarbejde en lokalplan, som giver mulighed for at bygge boliger på Louis Petersens vej, og så vil grunden blive sat til salg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156