23948sdkhjf

Appel til udfordring af EU om arbejdskraft

Dansk Folkepartis formand mener, at der er behov for at udfordre EU-systemet for at vandrende arbejdskraft ikke ødelægger velfærdssystemerne
Den danske aftalemodel kan ikke klare udfordringerne med arbejdskraftens frie bevægelighed.

EU-lovgivningen kolliderer simpelthen med den danske måde at indrette arbejdsmarkedet på. Derfor er det nødvendigt med lovgivning om mindsteløn på det danske arbejdsmarked. Alternativt må man tage et opgør med EU.

Sådan lød det fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, da han torsdag på Dansk Byggeris årsdag talte om udfordringerne ved arbejdskraftens frie bevægelighed.

Og der var ikke tvivl om, hvilken af de to veje, Kristian Thulesen Dahl mener, man skal vælge.

- EU’s regler opfattes som statiske, som noget der ikke kan ændres. Men de er skabt af politikere, og kan udfordres og laves om af politikere. Førende politikere og ministre fra England, Tyskland, Holland og Østrig har taget initiativ til at få fokus på, hvordan de enkelte lande kan beskytte sig imod arbejdskraftens frie bevægelighed. Det er jeg enig i, og jeg mener, at regeringen skal lade sig inspirere. Der er et skrigende behov for, at medlemslandene får mulighed for at sikre regulering, så velfærdssystemerne ikke ødelægges. I modsat fald vil vi de kommende år se, at den frie bevægelighed af arbejdskraft til de lande med de bedste velfærdssystemer blot vil tage yderligere til, sagde Kristian Thulesen Dahl.

Er et grundvilkår

Dansk Byggeris adm. direktør, Lars Storr-Hansen, slog på årsdagen fast, at globaliseringen af også arbejdsmarkedet er et grundvilkår, man er nødt til at forholde sig til.

Han mente ikke, at man skulle anfægte arbejdskraftens frie bevægelighed, men var enig med Dansk Folkepartis formand i, at der er behov for at opgør med EU-regler som giver rettigheder til SU, børnepenge eller andre offentlige ydelser med, når man arbejder i et andet EU-land.

-Vi havde brug for den udenlandske arbejdskraft under højkonjunkturen, og det får vi igen. Vi kan se, at vi kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft i fremtiden, sagde Lars Storr-Hansen.
Kommenter artiklen
Annonce
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

    Nyhedsbreve

    Send til en kollega

    0.109