23948sdkhjf

To generationer med hydraulik i blodet

Generationsskiftet i Gundsø Entreprenør Forretning gennemføres som en læringsproces – og med en god portion hydraulik i blodet
Entreprenør René Vesterlyng (52) og sønnen Jesper Vesterlyng (28) er et synligt bevis på, at æblet sjældent falder langt fra stammen. De har begge populært sagt hydraulik i blodet og Jesper har siden hans far i 1995 forlod sit job hos Falck og startede Gundsø Entreprenør Forretning nær Roskilde haft daglig omgang med store og små entreprenørmaskiner. Flest af mærkerne Volvo og Terex, men også en lang række andre maskiner som har krydset virksomheden i forbindelse med indlejning.

Nu har René og Jesper indledt et generationsskifte, som udover at have til formål, at Jesper har overtaget en god del af firmaet med virkning fra 1. februar, også har til formål at få indledt en struktureret læringsproces. De kompetencer, som René Vesterlyng og hustruen Anne, som er firmaets ankermand for så vidt angår den økonomiske styring, skal nemlig også "overdrages".

- Man kan jo lidt galgenhumoristisk sige, at hvis der går alt for lang tid, ja, så bestemmer man måske ikke selv, hvor lang læringsprocessen skal være, siger René Vesterlyng, som sammen med Anne fortsætter i firmaet netop for at styrke den læringsproces som både Jesper og Mia nu skal igennem. Mia er markedsføringsøkonom og det er meningen, at hun på sigt skal være en del af virksomheden og blandt andet overtage svigermors funktion.

Velforberedt og klar!

Helt novice på området er Jesper ikke. Udover at være vokset op med maskiner og entreprenørarbejde er han bygningskonstruktør og kloakmester. Der er også ledelsesmæssige kompetencer at trække på fra Forsvaret, ligesom han efter konstruktøruddannelsen har draget erfaringer som byggeleder hos Zacho-Lind Entreprenørfirma. Det seneste år har han været "hjemme" i virksomheden og især varetaget sagsstyringsopgaver.

- Jeg går til opgaven med en vis ydmyghed, dels fordi det er vigtigt for mig også fremover at betjene vores kunder godt, dels fordi jeg ved, at det også kommer til at trække hårde veksler på den private front. Det her er ikke noget vanligt otte til 16-job. Det ved jeg fra min opvækst, hvor jeg har set mine forældres indsats. Mia og jeg har talt meget om, hvordan hverdagen nu vil forme sig, og vi ved derfor nogenlunde, hvad vi går ind til og er forberedte på at tage en tørn, forklarer Jesper, som sammen med Mia har sønnen Oscar på otte måneder.

For Anne er generationsskiftet lidt som at genopleve hendes og Renés første tid omkring firmaet:

- Når René endelig holdt fri skulle vi lige en tur rundt i bilen til de huller han havde gravet i løbet af dagen. Dem fremviste han med stor stolthed, griner Anne og får et medvidende blik fra Mia, som selv af og til er på tur med Jesper, som også stolt fremviser de huller og de byggepladser han har gang i.

Går ikke på kompromis

Selvom hverken René eller Jesper hører til de mindst slagfærdige, og begge erkender, at de har en veludviklet forretningssans, så har de stor respekt for det arbejde de udfører og de kunder, de betjener. For begge er udgangspunktet, at opgaven skal løses med høj kvalitet, så kunden kan føle sig tryg. Og far og søn lægger ikke skjul på, at de stolte af det arbejde, de laver og de opgaver, de løser.

- Konkurrencen om opgaverne er benhård og desværre er der stadig opdragsgivere som vælger alt for billige løsninger. Den prisdumping som finder sted for tiden ønsker vi ikke at være en del af. Vores udgangspunkt er at give en fair pris og levere et godt stykke arbejde og en god service. Det går vi ikke på kompromis med, siger René Vesterlyng, mens Jesper nikker samtykkende, og tilføjer, at kundepleje også går ud på at rådgive og vejlede kunderne og dermed være en del af kundernes beslutningsproces.

Mange faste kunder

Gundsø Entreprenør Forretning har mange faste kunde, heriblandt rammeaftaler med flere af kommunerne i området. Spidskompetencerne ligger indenfor jord-, beton- og kloakarbejde, tv-inspektion og slamsugning, belægningsarbejder og drifts- og vedligeholdelsesopgaver ligesom murerarbejde og maskinudlejning også er med på programmet i virksomheden, som påtager sig at løse opgaver i både hoved- og totalentreprise. En af de nyeste kompetencer er relining af kloakker. Firmaet beskæftiger cirka 50 medarbejdere og lægger stor vægt på efteruddannelse, ligesom firmaet har flere lærlinge. På sigt forventer familien Vesterlyng at flytte virksomheden fra Duegårdsvej i Gundsølille til større lokaler ved Langebjerg nær Trekroner i Roskilde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.02