23948sdkhjf

Schäffer læssere vokser nedad

Schäffer har nu en hel serie af knækstyrede læssemaskiner under to meters højde inklusiv bøjle. SLT-serien har med sit lave tyngdepunkt fået øget stabilitet
Uden af gå på kompromis med frihøjden er det lykkedes Schäffer at nedbygge en række af sine læssemaskiner, så de i kraft af en mere kompakt konstruktion holdes under 190 cm i størrelser op til 30 hk og under 200 cm for 45 hk modellen. I alt er der nu syv modelvarianter af SLT-maskinerne.

Mest solgte

Schäffer 2028 med 28 hk er den mest solgte Schäffer-model i Danmark, og den har Helms TMT Centret i tæt samarbejde med fabrikken fået udviklet i en SLT-model med en total højde med FOPS-bøjle på 190 cm. De øvrige nye modeller er Schäffer 2024 SLT med 24 hk og 2030 SLT med 30 hk.

- Maskinen er simpelthen komprimeret og motoren rykket lidt bagud. Det er sket på en måde, så vi holder vinklerne. Det betyder, at der er fuldstændig den samme kørestilling for føreren, så der er fortsat god plads til en fører på to meter, og SLT-modellerne er endda lidt lettere at stige ind og ud af. Ændringerne af opbygningen påvirker heller ikke præstationer eller manøvredygtighed, fortæller Kristian Helms fra Helms TMT Centret.

- Det lavere tyngdepunkt og den lette ind- og udstigning gør maskinen meget velegnet på byggepladser, til anlægsgartnere og til industriformål, hvor maskinen ofte anvendes i terræn og til forefaldende opgaver, hvor føreren skal ind og ud af maskinen mange gange om dagen. Samtidig er maskinen velegnet til formål, hvor den skal ind og ud af bygninger eller andre stedet med begrænset højde. SLT-modellerne er nu nede i en totalhøjde, der svarer til de skridstyrede læssemaskiner, som nogle har foretrukket på grund af adgangsforholdene, siger Kristian Helms.

Let serviceadgang

Trods den kompakte konstruktion er der god adgang til service. Adgangen til motoren sikres med to-vejs åbning af motorhjelmen.

Foruden de nye modeller består SLT-serien af Schäffer 2336 SLT og 2436 SLT med 36 hk samt Schäffer 2345 SLT og Schäffer 2445 SLT med 45 hk. Modellerne vejer fra 1700 kg til 2380 kg og har alle en løftehøjde på 2,80 meter som standard med mulighed for forøgelse til 3,06 meter. Alle modeller leveres i varianter på under én meters bredde.

De første eksemplarer af de nye maskiner kom til Danmark i slutningen af 2011, og der har været stor interesse for de lave modeller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109