23948sdkhjf

FM-selskab bliver landsdækkende

Stadig større udbud inden for bygningsvedligehold får E&P Service til at etablere sig i Aarhus
Stadig flere af de store ejendomsbesiddere efterspørger landsdækkende udbydere af facilities management.

Det får nu det Enemærke & Petersen-ejede selskab E&P Service til at etablere sig i Aarhus gennem opkøbet af AL2Boligs bygningsserviceenhed i Aarhus.

Overtagelsen, der skete med virkning fra 1. januar, er således det første skridt i E&P Services plan om at etablere sig permanent med byggeri, renovering og bygningsservice i Aarhus, men også på sigt at blive fuldt landsdækkende.

Stigende efterspørgsel

E&P Service med hovedsæde i Glostrup blev dannet af Enemærke & Petersen i 2010 for at opdyrke facilities management-området. Og det er en stigende efterspørgsel blandt de store ejendomsbesiddere efter landsdækkende operatører inden for facilities management, der får E&P Service til at starte i Aarhus.

- De store ejendomsbesiddere som DR, DSB og Rigspolitiet går mere og mere hen imod at efterspørge landsdækkende operatører i deres udbud, mens kommunerne mere og mere har fagudbud. Så vi så en god muligheden i opkøbet af AL2Bolig, som passer godt ind i vores koncept med fokus på kommuner og almennyttige boligselskaber, siger direktør i E&P Service Erik Bech-Pedersen.

Men selv om fokus ligger på kommunale opgaver og almene boliger, har det ikke afskåret E&P Service fra at byde ind på den del, der omhandler bygningsvedligehold i det store FM-udbud, som Rigspolitiet i øjeblikket har udbudt med varetagelsen af alle stationer i Danmark for Rigspolitiet og Politiets Efterretningstjeneste.

Et udbud der stiller krav til en landsdækkende udbyder af facilities management, og hvor bygningsvedligeholdet vil beløbe sig til mellem 30 og 50 mio. kr. årligt.

Etablering i Østjylland

Derfor er opkøbet af AL2Bolig også kærkomment for E&P Service, der ligeledes vil drage nytte af, at moderselskabet, Enemærke & Petersen, allerede er etableret i Aarhus.

I første omgang drejer det sig da også om at få etableringen i Aarhus på plads og fastholde de nuværende kunder.

E&P Service overtager 21 ansatte herunder tømrere, murere og vvs-folk, der føjer sig til godt 100 servicehåndværkere i Glostrup. Dermed er E&P Service ved at være en af landets største virksomheden inden for bygningsvedligeholdelse.

Erik Bech-Pedersen udelukker da heller ikke yderligere ekspansion.

- I første omgang skal vi etablere os i det østjyske område, og derefter skal vi da kigge mod for eksempel mod Fyn. Men jeg kan ikke sætte en tidshorisont, siger Erik Bech-Pedersen.

Ambitionen ved dannelsen af firmaet var dog, at E&P Service er dobbelt så stort allerede i 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

4.034