23948sdkhjf

Folketingsudvalg tager på inspirationstur

"Rundtur i renoveringslandskabet" skal give folketingsmedlemmerne et indblik i de muligheder, renoveringer kan medføre
Ni folketingsmedlemmer fra By- og Boligudvalget drager i morgen sammen med blandt andre repræsentanter fra Dansk Byggeri og Bygherreforeningen på en "Rundtur i renoveringslandskabet!

Udvalget skal på turen besøge en række lokaliteter, og der hører om blandt andet, hvordan vi bedst muligt får rettet op på vedligeholdelsesefterslæbet, ligesom der er indlæg om bevillingssystemernes og finansieringsformernes betydning for total-økonomisk tænkning i beslutningsgrundlaget forud for bygge-ri/renovering.

Ikke mindst er der fokus på, hvordan man kan fremme produktivitetsforbedringer i byggeriet; særligt i relation til renovering.

Nyt om uddannelse

Omfattende renoveringsarbejder i Gyldenrisparken på Amager danner udgangspunkt om en diskussion om renoveringsbehov og præfabrikation med industrialiseret byggeproces som produktivitetsfremmende.

Politikerne får ligeledes en orientering om energivejlederuddannelsen hos Videncenter for energibesparelser i bygninger.

Turens højdepunkt er et besøg i Vejleåparken i Ishøj, der er danmarkshistoriens hidtil største renoveringsprojekt til 1,3 mia. kr.

Stedet vil danne ramme for diskussionen om det nødvendige i at investere i en fremtidssikring af bygningsmassen, hvor det i Ishøj er sket i form af en gennemgribende indsats, der omfatter både bygninger, boliger, friarealer og livskvaliteten blandt områdets beboere og brugere.

Danmarks største

Da Vejleåparken blev opført i 1970-74, var bebyggelsen en af Danmarks største med over 1.700 boliger. Domus har i perioden 2001-2010 foretaget en gennemgribende renovering og opgradering, som har gjort bebyggelsen tidssvarende og tilført en række nye kvaliteter og funktioner.

Blandt andet er der tilføjet 113 ældrevenlige boliger som tagboliger oven på nogle af boligblokkene, der er forsynet med elevatorer.

Bebyggelsens 500 etværelses hybler blev lagt sammen til moderne toværelses ungdomsboliger. Og der er nyopført 48 ungdomsboliger. Den konkrete renovering af bebyggelsen har inkluderet udbedring af byggeskader samt omfattende forbedringer af både bygninger og udearealer, og energioptimeringen i Vejleåparken har desuden medført en dokumenteret varmebesparelse på 40 procent i forhold til før omdannelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.218