23948sdkhjf

Aarhus Havn støtter tunnelbyggeri

Adgangsvejene til og fra Aarhus Havn er så vigtige for havnens internationale netværk, at man nu støtter tunnelprojekt med 350 millioner kroner
Aarhus Havn har besluttet at bidrage til anlæg af en forbedret vejadgang til havnen med i alt 350 millioner kroner.

Havnebestyrelsen har med sin beslutning klart understreget, hvilken betydning udvidelsen af Åhavevej og en tunnel under Marselis Boulevard har for havnens langtidsholdbarhed.

Europa Kommissionen fremsatte i oktober 2011 forslag om at etablere et europæisk "Core Network" bestående af 83 europæiske havne som knudepunkter i netværket. Aarhus Havn og Københavns Havn indgår som de eneste danske havne. Forslaget er i høring og forventes vedtaget i slutningen af 2012.

Det er bl.a. en betingelse fra EU, at alle de prioriterede havne har fuldgod forbindelse til det europæiske motorvejsnet inden 2030. Dette betyder, at adgangsvejen skal have tilstrækkelig transportkapacitet og være miljømæssig forsvarlig.

Betingelser opfyldt

Med Havnens bidrag er den samlede finansiering nu på plads og EU"s betingelser kan nu opfyldes i god tid – Åhavevej er færdig i 2013 og Marselis Tunnelen vil være færdig i 2020.

Aarhus Havn kan herved bidrage væsentligt til at erhvervsvirksomheder i Danmark har let adgang til konkurrencedygtig og miljøvenlig søtransport. For erhvervsudviklingen i Jylland vil dette specielt være af stor vigtighed efter bygning af Fehmern forbindelsen, som efter 2020 vil udgøre en meget stærk akse mellem København og Hamborg.

Havnebestyrelsesformand, borgmester Jacob Bundsgaard understreger, at både hensyn til havnens konkurrencekraft, investeringsklima og fremtidige udviklingsmuligheder har spillet en stor rolle ved fastlæggelse af bidragets størrelse.

- Både EU, Staten, Aarhus Kommune og erhvervsvirksomheder i kommunen bidrager til den forbedrede adgangsvej, og det er derfor meget glædeligt, at også Aarhus Havn selv er i stand til at bidrage med et meget væsentligt beløb. Selv med dette bidrag vil Aarhus Havn fortsat være en meget solid virksomhed med en stærk økonomi.

Skaber arbejde

Også næstformand i Havnebestyrelsen, Gert Bjerregaard, finder beslutningen meget vigtig for Aarhus Havns fremtid:

- Havnen skaber mange arbejdspladser både på havnen og udenfor havnen og er derfor en vigtig forudsætning for væksten i store dele af Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11