23948sdkhjf

Ingen vil have butikslokaler i København

Butikslokaler i København står ikke i højsædet, når man skal åbne butikker, viser ny undersøgelse
København bugner af kendte mærkevarebutikker og rummer op til flere shoppingcentre og handelsstrøg. Men når det gælder kommende butikejeres lyst til at åbne butik, så står København og Frederiksberg ikke i højsædet.

En ny undersøgelse fra ejendomsportalen Virksomhedslokaler.dk viser, at København og Frederiksberg med en 13. plads er den mindst efterspurgte butiksby på Sjælland, og må se sig overhalet af byerne omkring sig herunder Køge, Hillerød, Roskilde og Taastrup, som er den by i landet, hvor flest ønsker at åbne butik.

- Butiksejere ønsker at etablere butikker, dér hvor forbrugerne kan købe mest. Forklaringen på, at Københavns omegnsbyer er mere populære end selve København, er nok, at mange af de købestærke københavnere flytter uden for selve byen, og at der allerede i forvejen findes mange butikker i byerne. Derudover kan den kommende betalingsring muligvis mindske lysten til at starte butikker i selve København grundet nervøsitet for, at betalingsringen vil medføre en mindskning i antallet af virksomheder i byen og trafik ind i byen, siger direktør Thomas Barfod fra Virksomhedslokaler.dk

Århus langt nede

Undersøgelsen viser dog, at Hovedstadsområdet under et er det område i Danmark, hvor butikslokaler er mest efterspurgt. Først på sjettepladsen finder man en by uden for hovedstadsområdet - Næstved - mens man skal helt til niendepladsen for at finde en jysk by, nemlig Vejle.

Århus og Aalborg har en forbavsende 20. og 23 plads i indekset og ligger under mindre jyske byer så som Holstebro, der ligger på en 14. plads og Kolding på en 15. plads.

Med en 25. plads indtager Odense bundplaceringen i søgningen på butikslokaler.

Undersøgelsen baserer sig på mere 2.000 søgninger efter butikslokaler foretaget i de sidste fem måneder af 2011 og omfatter de 25 største byer i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11